سرطان روده

سرطان روده

یکی از انواع سرطان که در میان زنان و مردان شایع است، سرطان روده یا سرطان کولورکتال است، این بیماری در روده بزرگ، کوچک و راست روده ایجاد می‎شود و بخشی از داستگاه گوارشی را درگیر می‎کند. سرطان روده معمولا با علائمی نظیر مدفوع خونی، کاهش شدید وزن، خستگی زیاد، درد شدید شکم و اختلال در حرکات روده همراه خواهد بود. سرطان روده با تشکلیل پولیپ‎هایی کوچک و خوش‌خیم شروع می‌شود و در صورت عدم پیگیری و درمان نشدن پولیپ‎ها، سرطان روده بروز پیدا می‎کند. برای درمان سرطان روده معمولا از روش‎هایی همچون پرتودرمانی، شیمی‌درمانی دارودرمانی، ایمونوتراپی و در نهایت جراحی استفاده می‌شود.

انواع عمل روده

بیماری سرطان روده با توجه به ناحیه‎ای از روده که درگیر این بیماری شده است، به انواع زیر دسته‎بندی می‎شود:

سرطان روده بزرگ

زمانی که سرطان روده در روده بزرگ (Colon cancer) ایجاد شود به آن سرطان کولون می‎گویند، روده بزرگ بخش انتهایی دستگاه گوارشی است، آغاز سرطان روده با تشکیل و رشد توده‎های خوش‎خیمی است که به آنها پولیپ می‎گویند، پولیپ‎ها در داخل روده بزرگ رشد می‎کنند و در ابتدا علائمی ندارند، در صورتی که غربالگری و معاینات منظم انجام نشود و درمان به‎موقع صورت نگیرد، این پولیپ‎های خوش‎خیم سبب بروز سرطان روده بزرگ خواهند شد، سرطان روده بزرگ به دو دسته کلی تقسیم می‎شود:

  • سرطان خوش‎خیم: سرطان روده بزرگ خوش‌‏خیم تشکیل پولیپ‎های کوچکی هستند که متاسفانه سرطانی شده‎اند، این تومور‎ها به دلیل کوچک بودن به درمان‎های ساده پاسخ مثبتی می‎دهند.
  • سرطان بدخیم: سرطان روده بزرگ بدخیم یا نوع پیشرفته، به سرعت در روده رشد کرده و در مدت کوتاهی کل روده را درگیر خواهد کرد، این نوع سرطان روده بزرگ به درمان‎های سرطان به سختی پاسخ می‎دهد و احتمال متاستاز شدن آن بسیار زیاد است.

سرطان روده کوچک

روده کوچک بخشی از دستگاه گوارش است که وظیفه تجزیه غذا و سپس جذف ویتامین‎ها و مواد مغذی را برعهده دارد. این اندام لوله مانند از سه بخش دوزاده، ژژونوم و ایلئوم تشکیل شده است، بیماری سرطان روده کوچک از دوازده آغاز می‌شود، در سرطان روده کوچک سلول‏‌های روده بدون کنترل و با سرعت زیاد رشد می‎کنند و روده کوچک دیگر عملکرد صحیح خود را نخواهد داشت و با بدن با مشکلات زیادی روبه‎رو خواهد شد. سرطان روده کوچک چهار نوع کلی دارد:

  • آدنوکارسینوم: شایع‎ترین نوع سرطان روده کوچک است که سلول‏های سرطان در داخل روده رشد می‎کنند.
  • کارسینوئید: این نوع سرطان روده کوچک رشد آهسته‎ای دارد و تومور‌های آن در داخل روده رشد می‎کنند.
  • لنفوم: این نوع سرطان در لنفوسیت‎ها که سلول‏‌های ایمنی روده هستند، رشد می‎کند.
  • سارکوم: این نوع سرطان در ماهیچه‏‌ها و بافت همبند روده رشد می‎کند و به آن تومور استرومایی گوارشی می‎گویند.

سرطان رکتوم

راست روده یا همان رکتوم بخش انتهایی روده بزرگ است، رکتوم حدود 15 سانتی‎متر طول دارد و قبل از دریچه مقعد قرار دارد، زمانی که در این ناحیه سلول‌‏ها بصورت کنترل نشده و سریع رشد می‎کنند در این ناحیه بیماری سرطان بروز می‏کند، در واقع سلول‏های سرطانی از غده‎های پوشاننده راست روده شروع می‎شوند، این بیماری براثر عواملی همچون وراثت، سرطان روده بزرگ و بیماری‎های التهابی روده ایجاد می‎شود، علائم سرطان رکتوم شامل مواردی همچون اسهال، یبوست، مدفوع خونی، درد شدید شکم و کاهش وزن شدید می‌شود.

نوبت اینترنتی جراحی روده در اراک

یکی از جراحان باتجربه در حوزه انواع جراحی های روده‎ دکتر احسان کاوه‎ای است، اگر در شهر اراک ساکن هستید و به هر دلیلی نیازمند جراحی روده شده‎اید، ایشان و تیم متخصص‎شان راه‌‏های ارتباطی زیادی را برای دریافت نوبت فراهم کرده‎اند. بیماران و مراجعین می‎توانند با مراجعه حضوری به کلینیک و مطب دکتر کاوه‎ای برای دریافت نوبت جراحی روده اقدام کنند، از سوی دیگر اگر امکان مراجعه حضوری وجود نداشته باشد، بیماران می‎توانند با شماره تلفن‎های مشخص شده تماس گرفته و نوبت جراحی خود را دریافت کنند، دکتر کاوه‎ای و تیم حرف‌ه‏ای ایشان برای راحتی حال بیماران و صرفه‎جویی در وقت و هزینه دریافت نوبت اینترنتی را نیز فراهم کرده‎اند، بیماران می‎توانند با مراجعه به سایت‎های معتبر تعیین شده مراجعه کنند و نوبت خود برای جراحی را دریافت کنند.

علائم سرطان روده

انواع سرطان روده یا سرطان کولورکتال تقریبا علائم مشابهی از خود نشان می‎دهند، این علائم می‎تواند با بیماری‎های ساده دیگر نیز مشابه باشند، پس برای تشخیص صحیح و درمان به‎موقع باید حتما به پزشک متخصص مراجعه شود، برخی از علائم سرطان روده شامل موارد زیر می‌شود:
عادات و حرکات روده مدام در حال تغییر است، یعنی فرد گاهی اسهال و گاهی یبوست دارد

داشتن مدفوع خونی که سبب تغییر رنگ مدفوع شده و مدفوع به رنگ سیاه یا قهوه‎ای تیره دیده می‌شود

فرد بطور مدام درد شدید شکمی و نفخ را تجربه می‎کند
فرد بطور مدام احساس خستگی شدید دارد

بروز کم‏‌خونی یکی از علائم وجود بیماری سرطان روده است

فرد ممکن است دچار مشکل بلع نیز شود
برخی از افراد دچار مشکلات و درد معده شدید نیز می‎شوند
فرد مدام احساس اجابت مزاج دارد اما احساس تخلیه کامل روده نخواهد داشت
خونریزی از رکتوم که بصورت ترشح خون قرمز روشن قابل مشاهده است
فرد در صورتی که مدت زمان زیادی غذا نخورده باشد باز هم احساس سیری خواهد داشت
فرد بدون هیچ‎گونه دلیلی دچار کاهش وزن شدید می‎شود
داشتن حالت تهوع، استفراغ و کم‌اشتهایی شدید نیز از علائم سرطان روده است
برخی از افراد ممکن است با لمس توده‏هایی در شکم را احساس کنند

دلایل ابتلا به سرطان روده

بیماری سرطان با رشد و تکثیر غیرقابل کنترل سلولو‎ها ایجاد می‌شود، اما این تنها دلیل بروز این بیماری شایع نیست، بروز و ابتلا به سرطان روده به‎دلایل مختلفی ایجاد می‌شود، این دلایل برای همه افراد مبتلا به این بیماری یکسان نیست، برای تشخیص صحیح علت ابتلا به سرطان روده بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرده تا با بررسی‎ها و معاینات دقیق‎تر علت بروز این بیماری مشخص شود. برخی از دلایل ابتلا به سرطان روده شامل موارد زیر می‎شوند:

زمانیکه انواع دخانیات و مشروبات الکلی بصورت افراطی و بیش‎از حد مصرف شوند
زمانیکه فرد دچار چاقی مفرط و اضافه وزن بالا شده باشد

زمانیکه فرد دچار بیماری‏‌های التهابی روده کنترل نشده باشد و برای درمان اقدامی نشده باشد

زمانیکه در خانواده سابقه وجود بیماری سرطان روده و انواع دیگر سرطان وجود داشته باشد
زمانیکه تعداد زیادی تومور خوش‎خیم یا پولیپ درمان نشده در روده وجود داشته باشد
زمانیکه فرد به دلیل جهش ژنتیکی پولیپوز آدنوماتوز را از والیدن خود به ارث می‌برد
افزایش سن می‎تواند درصد ابتلا به سرطان روده را افزایش دهد
زمانیکه فرد رژیم غذایی سالمی ندارد و از غذاهای فرآوری شده بیش‎از حد استفاده می‎کند
زمانیکه فرد به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزش نداشته باشد

زمانیکه فرد در وعده‌‏های غذایی خود مصرف بالای گوشت قرمز داشته باشد

برخی افراد بصورت ژنتیکی در معرض ابتلا به بیماری سرطان روده قرار دارند
زمانیکه در خانواده سابقه ابتلا به پولیپ روده وجود داشته باشد
زمانیکه که فرد بصورت ارثی دچار سندرم لینچ باشد
زمانیکه فرد دچار بیماری دیابت نوع دو کنترل نشده باشد

زمانیکه فرد برای درمان انواع دیگر سرطان در روش‌‏های درمانی دیگر استفاده کرده باشد

تشخیص سرطان روده

برای تشخیص ابتلا به سرطان روده نمی‎توان صرفا به مشاهده علائم این بیماری اکتفا کرد، قطعا برای تشخیص صحیح این بیماری باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا با روش‏‌های تعیین شده برای تشخیص سرطان روده، پزشک نظر نهایی را اعلام کند. متخصصان بطور معمول برای تشخیص سرطان روده از روش‌‏های زیر استفاده می‎کنند:

آزمایش خون

پزشک متخصص آزمایش خون کامل را برای تشخیص فاکتور‎های وجود سرطان تجویز خواهد کرد، در این آزمایش گلبول های قرمز خون بیمار شمارش خواهد شد.

آزمایش کبد

به‎دلیل تاثیرگذاری سرطان روده برعملکرد کبد، پزشک آزمایش بررسی آنزیم‎های کبد را برای تشخیص وجود موادی بنام مارکر تجویز خواهد کرد، این مواد از طریق کبد وارد خون می‎شوند.

کولونوسکوپی

پزشک با توجه به بررسی دو آزمایش قبل انجام کولونوسکوپی را تجویز خواهد کرد، در این روش با استفاده از دوربین کولونوسکوپ بخش‎های داخلی روده بررسی می‎شود، اگر در حین کولونوسکوپی پزشک متوجه وجود پولیپ‏‌های خوش‌خیم شود با ابزار‏های مخصوص آنها را از بین خواهد برد.

پروکتوسکوپی

پزشک متخصص برای بررسی‌های بیشتر و کامل‏تر پروکتوسکوپی را تجویز خواهد کرد، این دستگاه دارای یک لوله بلند و باریک مجهز به دوربین و نور است که برای بررسی بخش‌‏های داخلی روده‌‏ها مورد استفاده قرار می‎گیرد، این دستگاه صرفا برای ارسال تصاویری از روده‏‌ها استفاده می‎شود، این تصاویر نشان‎دهنده نوع سرطان، محل شکل‎گیری و اندازه تومور‎ها هستند.

بیوپسی

ممکن است پزشک متخصص برای تشخیص بهتر به نمونه‌ای از توده‎های سرطانی نیاز داشته باشد، آنگاه بیوبسی یا نمونه برداری در حین انجام کولونوسکوپی، انجام خواهد شد، برای اینکار پزشک در هنگام کولونوسکوپی با یک سوزن مخصوص و بسیار باریک بخشی از بافت روده را برمی‎دارد، بافت جهت آزمایش و تشخیص به آزمایشگاه فرستاده خواهد شد.

تومورگرافی

در صورت نیاز و با توجه به شرایط بیمار پزشک اسکن تومورگرافی رایانه‌‏ای را تجویز خواهد کرد، در این روش ابتدا رنگ‏‌های مخصوصی را به رگ‎های بیمار تزریق می‎کنند و سپس با دستگاه مخصوص کل بدن بیمار اسکن خواهد شد.

سونوگرافی

متخصصان برای تشخیص بیماری سرطان روده سه روش سونوگرافی را تجویز خواهند کرد، سونوگرافی شکمی، سونوگرافی اندورکتال و در صورت نیاز سونوگرافی حین عمل. در این روش با استفاده از امواج فراصوت سلول‏‌های سرطانی موجود در روده بررسی می‎شوند.

آزمایش‎های غربالگری سرطان

افرادی که به دلایلی مانند سن بالا، سابقه خانوادگی، وراثت و ژنتیک احتمال ابتلای آنها به سرطان بیش‎از دیگران است، نیاز است که در زمان مشخص آزمایش‎های لازم را برای جلوگیری از بروز سرطان و یا کنترل برای عدم بازگشت بیماری را انجام دهند. یکی از انواع غربالگری سرطان، غربالگری سرطان کولورکتال یا سرطان روده است. آزمایش‎های لازم برای این غربالگری این نوع سرطان شامل موارد زیر می‎شود:

  • کولونوسکوپی: یکی از آزمایش‎های غربالگری سرطان روده انجام کولونوسکوپی است، در این روش پزشک متخصص با استفاده از یک دوربین مجهز به نور، درون روده را بررسی کرده و در صورت مشاهده موارد مشکوک، نمونه‎برداری را انجام خواهد داد و نمونه را برای بررسی به آزمایشگاه ارسال می‎کند.
  • سیگموئیدوسکوپی: یکی دیگر از آزمایش‎های غربالگری سرطان روده سیگموئیدوسکوپی است، در این روش نیز پزشک متخصص با استفاده از یک لوله بلند و باریک مجهز به دوربین و نور روده را برسی کرده و در صورت مشاهده پولیپ یا تومور‎های مشکوک به سرطان در بافت روده آنها را برخواهد داشت.
  • آزمایش آنزیم M2-PK: این آزمایش بررسی مدفوع بیمار با حساسیت بالا است، در این آزمایش میزان وجود آنزیم M2-PK را در مدفوع اندازه‎گیری می‎کنند، میزان وجود این آنزیم در مدفوع بیمار به تشخیص سرطان روده کمک زیادی می‎کند.
آزمایش‌های غربالگری سرطان روده

راه‌های درمان سرطان روده

برای تشخیص ابتلا به سرطان روده نمی‎توان صرفا به مشاهده علائم این بیماری اکتفا کرد، قطعا برای تشخیص صحیح این بیماری باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا با روش‏‌های تعیین شده برای تشخیص سرطان روده، پزشک نظر نهایی را اعلام کند. متخصصان بطور معمول برای تشخیص سرطان روده از روش‌‏های زیر استفاده می‎کنند:

جراحی سرطان روده

یکی از روش‎های رایج و موثر در درمان سرطان روده جراحی است، این روش می‎تواند در کنار دیگر روش‎های درمانی نیز انجام شود. جراحان در این روش سلول‎ها، تومور‎ها، توده‎ها و بافت‎های درگیر به سرطان را بطور کامل برمی‌دارند تا میزان بهبودی را افزایش دهند و احتمال بازگشت سرطان را نیز کاهش دهند. جراحی سرطان روده با توجه به شرایط بیمار و تشخیص پزشک بصورت باز، لاپاراسکوپی و رباتیک انجام می‌شود. جراحی سرطان روده شامل انواع زیر می‌شود:

  • پولیپکتومی: از این نوع جراحی برای برداشتن تومور‎ها و پولیپ‎های کوچک و خوش‎خیم از سطح دیواره روده استفاده می‌شود، موکوزکتومی نیز مشابه پولیپکتومی و هر دو از طریق کولونوسکوپی انجام می‌شوند.
  • رزکسیون: در این نوع از جراحی سرطان روده، علاوه‌بر تومور‎ها و پولیپ‎ها ممکن است بخشی از روده که دارای پولیپ یا تومور است نیز برداشته شود، به این نوع جراحی رزکسیون محدود نیز می‎گویند.
  • کولکتومی جزئی: در این جراحی بخشی از روده بزرگ، گره‎های لنفاوی و بافت اطراف که درگیر تومور سرطانی شده‎اند برداشته می‎شود. این نوع جراحی برای توده‎ها و تومور‎های بزرگ سرطانی که به بافت‎های مجاور گسترش پیدا کرده‏اند استفاده می‎شود.
  • کولکتومی کامل: این نوع جراحی زمانی که سلول‎ها و تومور‌های سرطانی تمامی روده بزرگ را درگیر کرده‎اند انجام می‌شود، در این نوع جراحی پزشک روده بزرگ را بطور کامل برخواهد داشت.

شیمی درمانی سرطان روده

یکی از روش‎های درمان سرطان روده انجام شیمی‎درمانی است، شیمی درمانی یا به عنوان درمانی کمکی قبل از جراحی برای کوچک کردن تومور‎های سرطانی، یا به عنوان درمان کمکی بعد از جراحی برای از بین بردن تومور‎های باقی مانده احتمالی و یا به عنوان یک پیش‏گیرنده برای جلوگیری از گسترش سرطان روده به دیگر ارگان‏های بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیمی درمانی به دو روش برای درمان سرطان روده انجام می‎شود:

  • منطقه‎ای: در این روش داروهای شیمی درمانی فقط به شریان و رگ اصلی مربوط به روده تزریق می‎شود و تمرکز داروها بر همان ناحیه خواهند بود.
  • سیستمیک: در این شیوه داروهای شیمی درمانی از طریق تزریق به رگ‏ها و یا بلع وارد جریان خون بیمار شده و به تمام بدن می‎روند.

پرتودرمانی سرطان روده

یکی دیگر از روش‎های درمان سرطان روده پرتودرمانی با اشعه ایکس است، این روش درمانی می‎تواند همزمان با شیمی درمانی نیز انجام شود، در این روش با تابش اشعه‎های متعدد و نازک اما متمرکز بر سلول‏‌های سرطانی روده برای درمان و یا کوچک کردن تومور‏های سرطانی استفاده می‎شود. پرتودرمانی سرطان روده در انواع زیر انجام می‎شود:

  • خارجی: در این روش پرتودرمانی اشعه‎ها از دستگاهی در خارج از بدن بصورت متمرکز بر ناحیه سرطانی روده تابیده می‎شوند.
  • داخلی: در این روش از پرتودرمانی با تشخیص جراح در حین عمل جراحی دوز مشخصی از اشعه‎ها به ناحیه جراحی تابیده می‎شود.
  • استریواستاتیک: این روش زمانی که سلول‏‌های سرطانی روده به دیگر ارگان‌های بدن مانند ریه یا کبد گسترش پیدا کرده‌اند استفاده می‎شود، در این روش دوز زیادی از از اشعه‏‌ها به ناحیه دارای سلول سرطانی تابیده می‎شود و امکان آسیب به بافت‏‌های سالم را کاهش خواهد داد.
  • براکی تراپی: در این روش از دانه‎های رادیو اکتیو برای درمان و یا جلوگیری از گسترش سلول‏‌های سرطانی استفاده می‎شود.

درمان سرطان روده با استفاده از دارو

در این روش از درمان سرطان روده با توجه به شرایط بیمار، نوع سرطان و میزان گسترش آن پزشک از داروهای مختلفی استفاده می‎کند، آواستین و اربیتوکس دو داروی رایج برای درمان بیماری سرطان روده است، این دارو‏ها مسیر‏هایی که سلول‏‌های سرطانی برای رشد استفاده می‎کنند را هدف قرار می‎دهند تا جلو پیشرفت آنها را بگیرند.

ایمنی درمانی

ایمونوتراپی یا ایمنی درمانی نیز یکی از راه‎های موثر در درمان بیماری سرطان روده است، در این روش درمانی از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سلول‏‌های سرطانی استفاده می‌شود، معمولا از این شیوه درمانی برای سرطان روده پیشرفته و سرطان روده دارای نشانگر ژنتیکی استفاده می‎شود.

جراحی لاپاراسکوپی روده

جراحی لاپاراسکوپی روده

امروزه برای انجام انواع جراحی‎های مربوط به حفره شکمی از روش لاپاراسکوپی استفاده می‌شود، جراحی لاپاراسکوپی روده نیز یکی از جراحی‌‏های رایج درمانی است، لاپاراسکوپی به دلیل ایمن، آسان و کم‎تهاجمی بودن بهترین شیوه جراحی برای درمان سرطان روده است. در این روش جراح برش‌های کوچکی برای وارد کردن لوله‏‌های لاپاراسکوپی به حفره شکمی ایجاد می‎کند، سپس گاز لاپاراسکوپ به حفره شکمی فرستاده شده تا جراح دید بهتری نسبت به ناحیه جراحی داشته باشد، جراح از طریق برش‎ها ابزار جراحی را به سمت روده‏‌ها هدایت کرده تا بتواند جراحی مورد نظر را انجام دهد، جراح عملیات جراحی را بطو رکامل برروی مانیتور با استفاده از دوربین لاپاراسکوپ انجام می‎دهد، وی براحتی می‎تواند اندازه مشخص شده از روده را جدا کرده و از بدن خارج کند. دروان نقاهت بعد از این جراحی بسیار کوتاه بوده و عوارض بسیار کمی نیز دارد.

بهترین جراح سرطان روده در اراک

یکی از بهترین جراحان سرطان روده در شهر اراک دکتر احسان کاوه‎ای است، ایشان متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی و دارای رتبه برتر بورد تخصصی جراحی جنرال و لاپاراسکوپی هستند که با سال‎ها تجربه و مهارت بالا در انجام انواع جراحی‏‌های روده بهترین جراح برای انجام عمل سرطان روده خواهند بود. دکتر کاوه‎ای به همراه تیم متخصص خود موفقیت‏‌های زیادی را در حوزه جراحی سرطان روده در کارنامه پزشکی خود ثبت کرده‏اند که این مهم از میزان رضایت بیماران وی قابل تایید است، ایشان و تیم حرف‌ه‏ای از همکاران‎شان کلیه خدمات مربوط به انواع جراحی روده ازجمله انواع جراحی سرطان روده را با بهترین تجهیزات و مدرن‎ترین ابزار‏ها به بیماران و مراجعین ارائه می‎کنند.

عوارض سرطان روده

سرطان روده بعنوان یک بیماری شایع در میان زنان و مردان عوارض و مشکلات زیر را به‏‌همراه خواهد داشت:
داشتن اسهال شدید و مکرر و یا داشتن یبوست مداوم
درد شدید شکمی و عدم احساس تخلیه روده
کاهش وزن شدید در مدت زمان کوتاه
مدفوع خونی و خارش شدید ناحیه مقعد
دفع گاز مداوم و نفخ شدید
احساس وجود توده در ناحیه شکمی

پیشگیری از سرطان روده

پیشگیری از بروز بیماری مانند سرطان قطعا از درمان آن بهتر خواهد بود، روش‎های پیشگیری از سرطان روده شامل موارد زیر می‌شوند:

  • انجام آزمایش‏های غربالگری سرطان روده در زمان مشخص
  • جلوگیری از چاقی مفرط و داشتن وزن متناسب
  • کاهش میزان مصرف گوشت قرمز و غذاهای فرآوری
  • مصرف به اندازه مکمل‏های کلسیم، ویتامین دی و ویتامین ب9
  • عدم مصرف انواع دخانیات و مشروبات الکلی بصورت افراطی
  • مصرف کافی سبزیجات و میوه‏های تازه و دارای فیبر
  • انجام ورزش‏های کاربردی و منظم برای جلوگیری از اضافه وزن
  • عدم مصرف غذاهای پرکاری و چرب مانند فست فود‏ها
  • کاهش فشارهای عصبی و دوری از محیط استرس‎زا
پیشگیری از سرطان روده

مراحل سرطان روده

سرطان روده براساس محل بروز سرطان و میزان پیشرفت آن شامل مراحل زیر می‌شود:
اولین مرحله: به این مرحله از سرطان روده کارسینوم درجا نیز می‎گویند، در این مرحله سرطان فقط در لایه داخلی و مخاط روده است.

سومین مرحله: در این مرحله سرطان گره‌‏های لنفاوی اطراف روده را درگیر کرده اما به ارگان‏های نزدیک روده نفوذ نکرده است.

دومین مرحله: در این مرحله سرطان در لایه داخلی روده بزرگ و رکتوم پیشرفت کرده است اما از دیواره روده بزرگ خارج نشده است.
چهارمین مرحله: در این مرحله از سلول‏های سرطانی به ارگان‏های دیگر بدن مانند کبد، تخمدان، ریه و حرفه شکمی نفوذ کرده است.
هزینه عمل سرطان روده

هزینه عمل سرطان روده

عوامل مختلفی مانند بیمه، دستمزد جراح، تیم جراحی، بیهوشی، نوع بیمارستان، هزینه کلینیک، شیوه جراحی، تجهیزات و ابزار جراحی، نوع سرطان، میزان گسترش سرطان، مرحله سرطان، داروها، مراقبت‌‏های بعد از جراحی و ویزیت‎های دوره‏ای در تعیین هزینه نهایی عمل سرطان روده تاثیر مستقیم دارند. برای اگاهی از هزینه جراحی ابتدا پوشش بیمه خود را بررسی کنید و در جلسه مشاوره اطلاعات لازم در خصوص هزینه را از پزشک خود دریافت کنید.

مراقبت‎های بعد از عمل سرطان روده

بعد از انجام عمل سرطان روده بیمار باید مراقبت‏‌های زیر را به‌جهت بهبودی سریعتر و کاهش عوارض جراحی انجام دهد:

بیمار بعد از عمل سرطان روده به مدت 3 الی 4 روز بستری و تحت مراقبت خواهد بود
بیمار در زمان اجابت مزاج نباید بیش از حد برای دفع فشار ایجاد کند
بیمار با گذشت حدود 3 هفته از عمل روده می‎‏تواند کارهای روزمره و سبک خود را انجام دهد

بیمار بعد از ترخیص به مدت 4 الی 6 هفته باید از انجام فعالیت‌‏های سنگین خودداری کند

بیمار بعد از عمل روده باید کلیه دارو‏ها را به‎موقع و کامل مصرف کند
بیمار باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کرده و با نوشیدن آب کافی بدن خود را هیدراته نگه دارد

بیشتر بدانید: عمل روده

بطور معمول سن بروز سرطان روده 50 سال و بیشتر تخمین زده شده است، اما امروزه به دلایل مختلف این بیماری در افراد کمتر از 49 سال نیز مشاهده شده است.

یکی از روش‏های تشخیص سرطان روده انجام آزمایش خون است، در آزمایش خون وجود موادی به نام مارکر را بررسی می‏کنند که براثر بیماری سرطان روده وارد خون می‎شود.

مصرف گوشت سفید مانند مرغ و ماهی با چربی کم، لبنیات کم چرب، آجیل و دانه‏های روغنی مفید، سویا، غلات و میوه و سبزیجات تازه برخی از مواد غذایی مناسب برای کمک به درمان یا جلوگیری از بروز سرطان روده هستند.

اگر بیماری سرطان روده درمان نشود، طول عمر بیماران بین یک تا 5 سال خواهد بود، اما با انجام درمان به‎موقع و نوع درمان طول عمر بیماران بطور کل بالا خواهد رفت، بصورتی که بیمار کاملا درمان شده و به زندگی عادی خود بازخواهد گشت.

آدرس من

یزد، بلوار طراحان سایت، خیابان وردپرس، کوچه اول، طبقه 2

تلفن من

0351234 - 09131234567

ایمیل من

example@yoursite.com

اطلاعات تماس
آدرس من

اراک، جهانپناه، ساختمان آسا، طبقه 8، واحد 801

09387801300

ایمیل من

info@drkavehei.com