جراحی دستگاه گوارش

جراحی دستگاه گوارش

دستگاه گوارش (Digestive System) شامل مری، معده، روده بزرگ و کوچک، کبد، صفراوی، پانکراس و مجاری صفراوی است. جراحی دستگاه گوارش مجموعه‌ای از عمل‎‌های مهم و حیاتی برروی ارگان‌های دستگاه گوارش است. این جراحی‌ها به دلیل بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری کرون، بیماری کبدی، بیماری صفراوی، زخم معده، زخم دوازدهه، مشکلات پانکراس، سرطان معده، مشکلات مری و بیماری‌های التهابی انجام می‌شود. امروزه با توجه به شرایط بیمار و نوع بیماری جراحی دستگاه گوارش به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود.

انواع جراحی دستگاه گوارش توسط دکتر احسان کاوه‌ای

دکتر احسان کاوه‌ای یکی از بهترین جراحان حوزه دستگاه گوارش به روش لاپاراسکوپی است. وی متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی و دارای رتبه برتر بورد تخصصی جراحی جنرال و لاپاراسکوپی است که با تیم حرفه‌ای و متخصص خود جراحی‌های موفق زیادی در حوزه دستگاه گوارش را در کارنامه کاری و حرفه‌ای خود ثبت کرده است.

جراحی لاپاراسکوپی روده‌ها

جراحی روده به روش لاپاراسکوپی یک روش درمانی است برای بیماری های مربوط به روده مانند تومورهای خوش خیم، تومورهای بد خیم روده. جراحی لاپاراسکوپی روده درد و خونریزی ناچیزی به همراه دارد و برش‌ها خیلی کم هستند. برای درمان بیماری‌های زیر توسط دکتر احسان کاوه‌ای انجام می‌شود:

 

جراحی انسداد روده
یکی از بیماری‌های شایع در دنیا انسداد روده‎ است که به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود و ممکن است انسداد در روده کوچک یا روده بزرگ باشد. انسداد روده کوچک معمولاً به دلیل چسبندگی ایجاد می‌شود و انسداد روده بزرگ براثر سرطان کولورکتال بروز می‌کند. شایعترین نوع انسداد در روده کوچک است که مانع از حرکت مدفوع می‌شود. جراحی انسداد روده توسط دکتر کاوه‌ای به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود. در این نوع جراحی کم‌تهاجمی جراح با ایجاد یک برش بسیار کوچک برروی شکم ابزار جراحی و دوربین لاپاراسکوپ را وارد حفره شکمی می‌کند و بخش مسدود شده روده را برداشته و دو بخش سالم روده را بهم متصل می‌کند.

جراحی سرطان روده

بیماری سرطان روده ممکن است در روده کوچک یا بزرگ ایجاد شود که به آن سرطان کلورکتال نیز می‌گویند. روش‌های مختلفی برای درمان و جراحی سرطان روده وجود دارد که دکتر احسان کاوه‌ای از روش لاپاراسکوپی استفاده می‌کند. در این جراحی بعد از بیهوشی جراح چند برش کوچک برروی شکم ایجاد کرده و ابزار جراحی و دوربین لاپاراسکوپی را به ناحیه جراحی وارد می‌کند و به برداشت تومور‌های سرطانی و یا برداشت بخشی از روده اقدام خواهد کرد.

جراحی سرطان کولون

کولون قسمت راست روده بزرگ است که بخش مهمی در دستگاه گوارش بشمار می‌رود، این بخش ممکن است درگیر بیماری سرطان شود که به آن سرطان کولورکتال یا روده بزرگ می‌گویند. در این بیماری سلول‌های دیواره روده بزرگ به شکل غیرطبیعی شروع به رشد و تکثیر می‌کنند. دکتر احسان کاوه‌ای جراحی سرطان کولون را به روش لاپاراسکوپی انجام می‌دهد، جراح در این روش بعد از انجام بیهوشی با ایجاد برش‎‌هایی در ناحیه شکم مسیری برای ورود ابزار جراحی و دوربین لاپاراسکوپی ایجاد می‌کند و سپس به برداشت توده سرطانی و یا جدا کردن بخش سرطانی روده بزرگ اقدام می‌کند.

جراحی چسبندگی روده

یکی از مشکلات شایع چسبندگی روده است که سبب می‌شود تا مواد غذایی نتوانند در روده کوچک و بزرگ به راحتی حرکت کنند، تجمع مواد غذایی و مایعات در روده مانع از دفع مدفوع و گاز معده می‌شود. در شرایط پیچیده و حاد چسبندگی می‌تواند منجر به پیچ خوردن روده شود، این عارضه می‌تواند عروق خونی را مسدود کند و نکروز خطرناکی ایجاد می‌شود. در صورتی که چسبندگی روده جزئی باشد با مصرف دارو برطرف خواهد شد و اگر چسبندگی شدید باشد نیازمند جراحی خواهد بود. دکتر احسان کاوه‌ای جراحی چسبندگی روده را به روش لاپاراسکوپی انجام می‌دهد، در این جراحی بعد از بیهوشی برش‌های کوچکی برای ورود ابزار جراحی و دوربین لاپاراسکوپی به درون دستگاه گوارشی ایجاد می‌شود و جراح با توجه به میزان چسبندگی اقدام به رفع انسداد و یا مجبور به برداشت بخشی از روده خواهد شد.

عمل کیسه صفرا

کیسه صفرا محل نگهداری شیره گوارشی است که توسط کبد تولید می‌شود، این شیره گوارشی برای وظیفه تجزیه چربی‌های غذا را دارد. عمل کیسه صفرا به دلیل بروز سنگ صفرا، سرطان و یا عفونت در کیسه صفرا انجام می‌شود.

عمل سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا از موادی همچون کلسترول، رنگدانه‌های صفراوی و نمک‌های کلسیم ایجاد می‌شود، این مشکل و عارضه‌ای شایع در بسیاری از افراد است، در صورتی که سنگ‌ها سبب انسداد مجاری شوند آنگاه باعث ایجاد بیماری‌های مانند عفونت و التهاب پانکراس می‌شوند که برای درمان باید عمل سنگ کیسه صفرا انجام شود. این جراحی توسط دکتر کاوه‌ای به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود، در این روش جراح بعد از بیهوشی چند برش کوچک برروی شکم ایجاد کرده و با وارد کردن ابزار جراحی از طریق این برش‌ها اقدام به جدا کردن و خارج کردن کیسه صفرا می‌کند.

عمل سرطان کیسه صفرا

بیماری سرطان کیسه صفرا نادر است و در افراد بسیار کمی مشاهده شده است، این بیماری علائم خاصی ندارد و ممکن است به همین دلیل دیر تشخیص داده شود. عمل سرطان کیسه صفرا یکی از بهترین و مؤثرترین راه‎‌ها برای درمان این بیماری در مراحل اولیه است، دکتر احسان کاوه‌ای یکی از بهترین جراحان برای انجام این عمل است، وی این جراحی را به روش لاپاراسکوپی انجام خواهد داد. در این روش بعد از بیهوشی جراح با ایجاد برش‌هایی کوچک برروی شکم ابزار جراحی را به محل کیسه صفرا هدایت می‌‎کند سپس به جدا کردن و برداشتن کیسه صفرا اقدام می‌‎کنند.

رزرو نوبت جراحی دستگاه گوارش

دکتر احسان کاوه‌ای یکی از بهترین جراحان حوزه دستگاه گوارش به روش لاپاراسکوپی است. وی متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی و دارای رتبه برتر بورد تخصصی جراحی جنرال و لاپاراسکوپی است که با تیم حرفه‌ای و متخصص خود جراحی‌های موفق زیادی در حوزه دستگاه گوارش را در کارنامه کاری و حرفه‌ای خود ثبت کرده است. هریک از افراد متقاضی جراحی دستگاه گوارش برای رزرو نوبت اینترنتی کافی است بر روی دکمه رزرو نوبت کلیک کنند. با ورود به صفحه رزرو آنلاین می‌توان برای زمان دلخواه خود نوبت رزرو کرد.

چه کسانی به جراحی‌های دستگاه گوارش نیازمند هستند؟

تشخیص آنکه بیماری نیازمند جراحی در ناحیه دستگاه گوارش است یا خیر بر عهده پزشک و جراح متخصص خواهد بود. اما بطور کلی افراد زیر به جراحی‌های دستگاه گوارش نیازند هستند:

کسانی که نیازمند جراحی آپاندیس هستند
کسانی که دچار بیماری انسداد روده هستند
کسانی که دچار سرطان معده هستند
کسانی که دچار سرطان کولون هستند
کسانی که دچار پانکراتیت حاد شده باشند
کسانی که درگیر بیماری‌های دیورتیکولار شده‌اند
کسانی که درگیر بیماری‌های صفراوی شده‌اند
کسانی که دچار افتادگی رکتوم شده‌اند
کسانی که دچار فتق در دستگاه گوارش شده‌اند
کسانی که دچار بیماری کولسیستیت هستند
کسانی که روده آن‌ها سوراخ شده است
کسانی که دچار سرطان روده هستند
کسانی که مبتلا به سرطان لوزالمعده هستند
کسانی که آسیب‌های جدی به شکم آن‌ها وارد شده باشد
کسانی که دچار سنگ کیسه صفرا شده‌اند
کسانی که دچار بیماری سرطان صفرا شده‌اند
کسانی که درگیر بیماری‌های التهابی روده شده‌اند

علائم بیماری‌های دستگاه گوارش

اکثر بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش علائم زیر را از خود نشان می‌دهند:
درد شدید در شکم
داشتن اسهال مکرر
بروز مشکل در بلعیدن

کاهش وزن شدید و ناگهانی

ایجاد زخم در دستگاه گوارشی
بروز بیماری هموروئید
داشتن یبوست شدید
خونریزی در دستگاه گوارش
احساس سوزش در سردل
بروز بیماری‌های کبدی
بروز فتق هیأتال
بروز عفونت در دستگاه گوارش

آمادگی قبل از جراحی گوارش

قبل از انجام جراحی گوارش پزشک نکات و دستورالعمل‌هایی برای آمادگی بیمار ارائه خواهد کرد. انجام این دستورالعمل‎‌ها به کاهش خطرات و عوارض در هنگام عمل کمک می‌کند. برخی از نکات برای آمادگی قبل از جراحی گوارش عبارتند از:

  • کلیه اطلاعات و سوابق پزشکی خود و جراحی‎‌های گذشته در حوزه گوارش را به پزشک ارائه کنید
  • هرگونه حساسیت دارویی و کلیه دارو‌های مصرفی را قبل از جراحی به پزشک اطلاع دهید
  • ابتلا به هرگونه بیماری زمینه‎ای را به جراح خود اطلاع دهید
  • آزمایش‌ها، عکسبرداری‌ها و سونوگرافی‌های لازم را قبل از جراحی گوارش انجام دهید
  • چند هفته قبل از جراحی گوارش مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون را متوقف کنید
  • چند هفته قبل از جراحی گوارش مصرف دارو‌های ضد التهاب را متوقف کنید
  • چند هفته قبل از جراحی گوارش با مصرف کافی آب بدن خود را هیدارته نگه دارید
  • چندین هفته قبل از جراحی گوارش مصرف غذا‌های غنی از فیبر را افزایش دهید
  • یک هفته قبل از جراحی گوارش مصرف غذا‌های جامد را کاهش دهید
    حداقل ۱۲ ساعت قبل از انجام جراحی گوارش از خوردن و آشامیدن خودداری کنید
  • یک روز قبل از جراحی گوارش بیمار باید از پودر PEG استفاده کند
  • چندین هفته قبل از جراحی گوارش بیمار باید مصرف دخانیات و الکل را متوقف کند
آمادگی قبل از جراحی گوارش

مراقبت‌های بعد از جراحی دستگاه گوارش

بعد از انجام جراحی دستگاه گوارش پزشک دستورالعمل‌ها و مراقبت‌های لازم را برای بهبودی سریعتر و جلوگیری از بروز عوارض پس از جراحی به بیمار ارائه خواهد کرد. مراقبت‌های بعداز جراحی دستگاه گوارش بطور کلی شامل موارد زیر می‌شوند:
  • بعد جراحی دستگاه گوارش تا بهبودی کامل و بازگشت به روند عادی زندگی باید رژیم غذایی داشته باشید.
  • بعد از جراحی دستگاه گوارش برای کنترل و کاهش درد پزشک داروی مسکن تجویز خواهد کرد.
  • بعد از جراحی دستگاه گوارشی پیاده‌روی آرام و سبک برای جلوگیری از لخته شدن خون لازم است.
  • بعد از جراحی دستگاه گوارش دارو‌های تجویز شده را کامل و در زمان معین مصرف کنید.
  • بعد از جراحی دستگاه گوارش برای جلوگیری از مشکلات تنفسی باید تمرینات تنفسی انجام دهید
  • بعد از جراحی دستگاه گوارش برای جلوگیری از بروز عفونت محل زخم‌ها را خشک و تمیز نگه‌دارید.
  • بعد از جراحی دستگاه گوارش تا بهبودی کامل باید ویزیت‌های دوره‌ای را به موقع انجام دهید.
  • بعد از جراحی دستگاه گوارش از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
  • بعد از جراحی دستگاه گوارش دستورالعمل‌های لازم در هنگام خواب و استراحت را رعایت کنید

بهترین جراح گوارش

جراحی دستگاه گوارش با توجه به نوع بیماری و مشکل ایجاد شده نیازمند تجربه و مهارت بالای جراح برای موفقیت در جراحی و کاهش احتمال بروز خطرات و عوارض بعد از عمل است. پس ضروری است که بهترین جراح گوارش را انتخاب کنید، برای انتخاب بهترین جراح دستگاه گوارش می‌توانید از طریق بیمارانی که جراحی موفقی داشته‌اند در خصوص جراح اطلاعات کافی را کسب کنید و یا با حضور در کلینیک و مطب پزشک بطور مستقیم با بیماران وی صحبت کرده و اطلاعات کافی را کسب کنید و یا از طریق سایت‌های معتبر و خواندن نظرات بیماران در خصوص جراح اطلاعات لازم را کسب کنید. یکی از بهترین جراحان حوزه گوارش دکتر احسان کاوه‌ای است، ‌ایشان متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی و دارای رتبه برتر بورد تخصصی جراحی جنرال و لاپاراسکوپی که با تیم متخصص و باتجربه خود جراحی‌های موفق زیادی را در حوزه درمانی در کارنامه کار خود ثبت کرده‌اند.

هزینه عمل‌های دستگاه گوارش

هزینه نهایی عمل‌های دستگاه گوارش براساس دستمزد جراح، شهر محل جراحی، نوع بیمارستان، مدت زمان بستری، بیمه، کلینیک، تیم جراحی، بیهوشی، نوع بیماری، نوع جراحی، مدت زمان جراحی، شیوه جراحی، ابزار و تجهیزات مورد استفاده در جراحی، دارو‌ها و مراقبت‌های بعد از جراحی تعیین می‌شود، به همین دلیل هزینه عمل‌های دستگاه گوارش متفاوت خواهد بود. برای آگاهی از هزینه دقیق عمل‌های گوارشی در جلسه مشاوره و ویزیت اولیه اطلاعات کافی را از پزشک خود دریافت کنید.

عوارض جراحی دستگاه گوارش

جراحی دستگاه گوارش مانند هر جراحی دیگری عوارض طبیعی به دنبال خواهد داشت، هرچند که انجام جراحی به روش لاپاراسکوپی عوارض و خطرات کمتری دارد و دوران بهبودی و نقاهت بیمار نیز کوتاه خواهد بود. برخی از عوارض جراحی دستگاه گوارش شامل موارد زیر می‌شود:
احتمال بروز خونریزی در ناحیه جراحی دستگاه گوارش
احتمال آمبولی ریه به دلیل لخته شدن خون
احتمال بروز آسیب به دیگر اندام‌ها و ارگان‎‌ها دستگاه گوارشی
احتمال بروز نشت آناستوموز بعد از جراحی دستگاه گوارشی
احتمال داشتن اسهال طولانی و مکرر بعد از جراحی دستگاه گوارشی

احتمال بروز انسداد روده بعد از انجام جراحی در ناحیه دستگاه گوارشی

احتمال لخته شدن خون در پا‌ها در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌ها
احتمال بروز عفونتدر محل جراحی دستگاه گوارشی
احتمال پاره شدن بخیه‎‌ها و منگنه‌های محل اتصال مجدد در دستگاه گوارشی
احتمال ابتلا به کم‌خونی مزمن بعد از جراحی دستگاه گوارشی
احتمال ابتلا به فتق در ناحیه دستگاه گوارشی

دوران نقاهت بعد از جراحی گوارش

مدت زمان لازم برای نقاهت و بهبودی بعد از جراحی گوارش به عوامل مختلفی مانند نوع بیماری، نوع جراحی، شیوه جراحی، مدت زمان جراحی، مدت زمان بستری و شرایط جسمی بیمار دارد، این عوامل سبب می‌شود تا بیماران مختلف مدت زمان مختلفی برای نقاهت بعد از جراحی را طی کنند. اگر جراحی با روش لاپاراسکوپی انجام شود معمولاً بیمار بعد از دو الی ۳ روز از بیمارستان مرخص شده و باید دوران بهبودی را در منزل طی کند، سپس با گذشت ۳ الی ۶ هفته بیمار به بهبودی نسبی رسیده است و می‌تواند به انجام کار‌های سبک و روزانه خود بپردازد اما باید همچنان از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کند. بیمار با گذشت چند ماه از جراحی گوارش بهبودی خود را به دست آورده است اما باید به مدت حداقل یک سال مراقبت‎‌های لازم را همچنان انجام دهد و بعد از اجازه و دستور جراح می‌تواند به انجام فعالیت‎‌های سنگین، خوردن و آشامیدن عادی بازگردد.
مدت بستری بعد از جراحی گوارش

مدت بستری بعد از جراحی گوارش

مدت زمان لازم برای بستری شدن بیمار بعد از جراحی گوارش در تشخیص پزشک است. پزشک با توجه به شرایط جسمی بیمار، وخامت بیماری، نوع بیماری، نوع و شیوه جراحی و میزان بهبودی بیمار بعد از جراحی مدت زمان لازم برای بستری شدن وی را مشخص خواهد کرد. بطور کلی اما هر بیمار اگر به روش لاپاراسکوپی جراحی شده باشد حداقل یک روز و حداکثر ۳ روز در بیمارستان بستری خواهد شد و بعد از اطمینان از وضعیت سلامتی وی ترخیص خواهد شد.

چه مدت پس از جراحی دستگاه گوارش می‌توانم غذا بخورم؟

غذا خوردن بعد از جراحی دستگاه گوارش بستگی به شیوه درمانی و نوع بیماری دارد، پزشک با توجه به نوع عمل، نوع بیماری، شرایط بیمار و دلیل عمل جراحی حداقل یک روز خوردن و آشامیدن را برای بیمار ممنوع خواهد کرد و سپس با توجه به شرایط دستگاه گوارشی بیمار در ابتدا مصرف مایعات را آزاد خواهد کرد. با توجه به شرایط بیمار حداقل یک هفته و حداکثر دو هفته پس از جراحی دستگاه گوارش پزشک به بیمار اجازه خوردن غذا را خواهد داد.

تغذیه بعد از جراحی دستگاه گوارش

یکی از نکات و مراقبت‌های بسیار مهم بعد از جراحی دستگاه گوارش رعایت تغذیه مناسب و رژیم غذایی صحیح است. بطور کلی تغذیه بعد از جراحی دستگاه گوارش شامل موارد زیر خواهد شد:

  • بعد از جراحی دستگاه گوارش بهتر است تغذیه بطور کل تغییر کند
  • بعد از جراحی دستگاه گوارش باید مواد غذایی کم فیبر مصرف کنید
  • بعد از جراحی بهتر است تعداد وعده‌های غذایی بیشتر و مقدار آن‌ها کم شود
  • بعد از جراحی دستگاه گوارشی بهتر است در روز بیش از ۸ لیوان آب بنوشید
  • بعد از جراحی دستگاه گوارشی مصرف مایعات قبل، حین و بعد از غذا را ترک کنید
  • بعد از جراحی گوارش بهتر است مصرف نوشیدنی‎‌های گازدار را ترک کنید
  • بعد از جراحی بیمار باید مصرف نوشیدنی‎‌های الکلی را ترک کند
  • بعد از جراحی بیمار باید مصرف غذا‌های شیرین و قند را به شدت کاهش دهد
  • بعد از جراحی بیمار باید مصرف مواد مغذی و دارای کالری مناسب را افزایش دهد
  • بعد از جراحی بیمار باید غذا‌ها را خوب بجود و به شکل آهسته غذا بخورد
تغذیه بعد از جراحی دستگاه گوارش

بیشتر بدانید: جراحی های درمانی

آدرس من

یزد، بلوار طراحان سایت، خیابان وردپرس، کوچه اول، طبقه 2

تلفن من

0351234 - 09131234567

ایمیل من

example@yoursite.com

اطلاعات تماس
آدرس من

اراک، جهانپناه، ساختمان آسا، طبقه 8، واحد 801

09387801300

ایمیل من

info@drkavehei.com