عمل فتق | عمل هرنی

فتق چیست؟

زمانی که بخشی از قسمت داخلی بدن و یا یکی از عضو‌های داخلی از بافت دور خود و یا دیواره عضله بیرون بزند در اصطلاح پزشکی فتق یا هرنی می‌گویند. این اتفاق معمولاً به دلیل ضعف عضله و پارگی آن اتفاق می‌افتد و سبب می‌شود که ارگان داخلی جابه‌جا شود و در محلی غیرطبیعی قرار گرفته و فشرده شود. فتق باعث بروز برآمدگی و تورم خواهد شد که به‌صورت محسوس و واضح قابل مشاهده است. فشرده شدن یکی از اعضای بدن به دلیل فتق مانع از خونرسانی به آن ارگان شده و سلامت فرد را به‌خطر میاندازد، به‌همین دلیل نباید این بیماری را نادید‌ه گرفت و با درمان به موقع‌مانه باید از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کرد. شایع‌ترین نوع فتق در ناحیه شکم ایجاد می‌شوند، این بیماری در بخش فوقانی و کشاله‌ران نیز بروز می‌کند و به‌طور کل احتمال بروز فتق در حد فاصل قفسه سینه و ران بیشتر است، رایج‌ترین و مؤثرترین شیوه درمان این بیماری انجام جراحی است.

عمل فتق

بزرگ شدن فتق و میزان فشار ایجاد شده بر ارگان بدن سبب می‌شود تا بهترین راه‌حل برای درمان جراحی باشد. در گذشته برای درمان فتق از جراحی باز استفاده می‌کردند اما امروزه عمل فتق با روش لاپاراسکوپی، روباتیک و لیزر نیز انجام می‌شود. عمل فتق (Hernia Repair Surgery) به روش لاپاراسکوپی، روباتیک و لیزر نسبت به عمل باز عوارض کمتری دارند و دوران نقاهت و بهبودی کوتاه‌تری نیز خواهند داشت. اینکه عمل فتق با کدام یک از روش‌های ذکر شده انجام شود به نوع فتق، اندازه فتق، شرایط بیمار و تشخیص جراح بستگی دارد. عمل فتق با توجه به شیوه جراحی و محل بروز آن بین ۴۵ دقیقه تا سه ساعت زمان لازم خواهد داشت.

انواع جراحی فتق توسط دکتر کاوه‌ای

دکتر احسان کاوه‌ای یکی از جراحان برجسته و باتجربه در زمینه انجام انواع جراحی‌های فتق است. ایشان متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی بوده و دارای رتبه برتر در بورد تخصصی جراحی جنرال و لاپاراسکوپی هستند. دکتر کاوه‌ای به همراه تیم حرفه‌ای خود، با استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات و ابزارهای روز دنیا، انواع جراحی‌های فتق را با بالاترین کیفیت انجام می‌دهند. از جمله خدمات ایشان می‌توان به جراحی فتق کشاله ران، فتق آنسیزونال، و فتق ناف اشاره کرد.

فتق کشاله ران

فتق اینگوینال در ۲۵ درصد آقایان دیده شده است و می‌توان گفت در میان آن‌ها شایع است. فتق کشاله ران بصورت مادرزادی در برخی از کودکان نیز بروز می‌کند. علت بروز این نوع فتق ضعیف شدن و پارگی در دیواره تحتانی شکم است. دکتر کاوه‌ای این جراحی را با روش لاپاراسکوپی انجام داده و بعد از بهوشی و یا بی‌حسی با ایجاد یک برش کوچک و با ورود لوله لاپارسکوپ محتویات فتق را جدا می‌‎کند، محتویات فتق می‌تواند روده و یا چربی باشد، سپس سوراخ فتق با استفاده از بخیه و یا پروتزی به نام مش بسته می‌شود تا از بروز دوباره آن جلوگیری شود. بعد از اتمام جراحی برش ایجاد شده به وسیله بخیه و یا چسب جراحی بسته خواهد شد.

هرنی محل برش عمل‌های قبلی (انسیزونال)

فتق انسیزونال یا فتق برشی در محل زخم جراحی ایجاد می‌شود. به‌طور مثال حدود ۲۰ درصد از افرادی که جراحی در ناحیه شکم انجام داده‌اند در معرض ابتلا به فتق برشی هستند زیرا این نوع فتق در ناحیه جراحی و تا اطراف آن ایجاد می‌شود. دکتر احسان کاوه‌ای برای درمان فتق انسیزونال از روش لاپاراسکوپی استفاده می‌کنند. جراح بعد از انجام بیهوشی با ایجاد برش‌هایی کوچک و ورود لوله لاپاراسکوپ فتق را درمان کرده و سوراخ فتق را به وسیله بخیه یا پروتز مش خواهد بست.

هرنی ناف و جداره شکم

این نوع فتق می‌تواند بخش‌های زیادی از حفره شکمی را درگیر کند. فقت در جداره شکمی می‌تواند بخش از روده کوچک و یا پوشش چرب روده بزرگ باشد، از سوی دیگر اگر فتق در دیافراگم اتفاق بیفتد می‌تواند معده را درگیر کند، در واقع ضعیف شدن و پارگی یکی از ماهیچه‌های حفره شکمی می‌تواند سبب بروز فتق در یکی از ارگان‌های داخلی شود. دکتر احسان کاوه‌ای برای جراحی این نوع فتق‌ها نیز از روش لاپاراسکوپی استفاده می‌کند. وی بعد از ایجاد بیهوشی برای بیمار با ایجاد برش‌های کوچکی در ناحیه مورد نظر و با ورود لوله‌های لاپاراسکوپی فتق ایجاد شده را برطرف کرده و سوراخ فتق را برای جلوگیری از بروز مجدد خواهد بست.

رایج‌ترین جراحی فتق در ایران

بیماری فتق در خانم‌ها و آقایان به دلایل مختلفی بروز می‌کند، بدون در نظر گرفتن دلایل ایجاد این بیماری و جنسیت افراد رایج‌ترین و شایع‌ترین جراحی‌های فتق در ایران شامل موارد زیر می‌شود:

جراحی فتق شکم

عمل فتق شکم یک روش جراحی برای ترمیم ضعف یا پارگی عضلات شکم است که ممکن است به دلایل مختلفی مانند برش‌های جراحی قبلی، جمع شدن چربی در نواحی مختلف شکم، بارداری، چاقی مفرط، رشد ناکافی دیافراگم در دوران جنینی یا بیرون‌زدگی روده در زیر ناف ایجاد شود. این جراحی با هدف بازگرداندن اندام‌های بیرون‌زده به جایگاه طبیعی خود و تقویت دیواره شکم انجام می‌شود. بسته به شدت و نوع فتق، روش‌های ترمیمی مختلفی مانند استفاده از مش مصنوعی یا بخیه‌های تقویتی به کار می‌رود تا از عود مجدد بیماری جلوگیری شود.

جراحی کشاله ران

یکی از رایج‌ترین جراحی‌های فتق در میان آقایان است. فتق کشاله ران به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم دسته‌بندی می‌شود. فتق کشاله ران را فتق اینگوینال نیز مینامند زیرا بخشی از روده یا بافت چربی از طریق کانال اینگوینال به کشاله ران می‌رود. این نوع فتق براثر ضعف در عضله و پارگی دیواره زیرین شکم ایجاد می‌شود.

عمل فتق ناف

یکی دیگر از جراحی‌های رایج فتق در ایران فتق ناف است. این نوع فتق براثر فشار زیاد بر ناحیه شکمی ایجاد می‌شود. فشار زیاد باعث نفوذ بخشی از روده یا بافت چربی به ناف می‌شود. این نوع فتق در کودکان نیز دیده شده است که براثر رشد ناکافی دیافراگم و یا بسته نشدن کامل دهانه شکم ایجاد می‌شود.

عمل فتق معده

نام دیگر این نوع فتق، هیأتال است. در صورتی که بخشی از معده از دیافراگم عبور کند و وارد قفسه سینه شود فتق معده ایجاد خواهد شد. علت بروز این نوع فتق برای جراحان به‌طور دقیق مشخص نیست اما این احتمال وجود دارد که ضعف در دیافراگم و یا فشار بیش از حد به این ناحیه سبب بروز فتق معده می‌شود.

عمل فتق بیضه

زمانی که در دوران جنینی کانال اینگوینال صحیح و کامل بسته نشود فتق بیضه ایجاد خواهد شد زیرا به‌طور طبیعی طنابی به نام اسپرماتیک از طریق این کانال بیضه‌ها را نگه می‌دارد و بعد از تولد نوزاد پسر بیضه‌ها از طریق کانال اینگوینال کمی پایین می‌آیند و کانال بسته خواهد شد پس اگر این کانال به‌طور کامل بسته نشود نوزاد دچار فتق بیضه خواهد شد و یا در بزرگسالی به دلیل این ضعف با بروز آسیب در عضلات پا فتق بیضه ایجاد خواهد شد.

بهترین جراح برای عمل فتق

موفق‌ترین و مؤثرترین راه برای درمان انواع فتق جراحی است پس انتخاب بهترین جراح برای عمل فتق بسیار مهم و ضروری است. برای انتخاب بهترین جراح باید به مواردی همچون سابقه و مهارت جراح، میزان جراحی‌های موفق، تخصص جراح، تحصیلات جراح، تیم جراحی، تجهیزات کلینیک، بیمارستان طرف قرارداد با جراح و رضایت بیماران وی دقت کنید. برای انتخاب جراح در این حوزه می‌توانید از بیمارانی که جراحی موفقی داشته‎اند مشورت گرفته و با توجه به نتیجه عمل آن‌ها بهترین جراح را انتخاب کنید و یا بصورت حضوری به کلینیک یا مطب جراح مراجعه کرده و از بیماران و مراجعین در خصوص پزشک سؤالات لازم را بپرسید و اطلاعات کافی را دریافت کنید و یا از طریق سایت‌های معتبر نظر دیگران را در خصوص جراح مطالعه کرده تا بتوانید بهترین جراح برای عمل فتق را انتخاب کنید. دکتر احسان کاوه‌ای متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی و دارای رتبه برتر بورد تخصصی جراحی جنرال و لاپاراسکوپی یکی از بهترین جراحان برای عمل فتق است. وی به همراه تیم حرفه‌ای و متخصص خود جراحی‌های موفق و رضایت بخشی را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است.

راه‌های تشخیص فتق

افرادی بعد از مشاهده علائم رایج بیماری فتق به پزشک مراجعه کرده و پزشکان و جراحان متخصص برای تشخیص و تأیید وجود فتق از راه‌های زیر استفاده می‌کنند:
  • معاینه فیزیکی: معمولاً با مراجعه بیمار به پزشک ابتدا معاینه فیزیکی انجام می‌شود. پزشک از بیمار می‌خواد به صورت‌ایستاده سرفه کندو یا زور بزند و پزشک شکم یا کشاله ران را لمس کرده و برآمدگی را تشخیص خواهد داد. معمولاً فتق انسیزونال یا برشی از این طریق قابل تشخیص است.
  • رادیوگرافی: پزشک برای تشخیص بهتر و دقیقتر نوع فتق و مشخص شدن میزان وخامت و بزرگی آن رادیوگرافی را تجویز خواهد کرد. در این روش بیمار محلول مایع دارای باریم را می‌بلعد و سپس با اشعه‌ایکس از دستگاه گوارش تصویربرداری خواهد شد.
  • سونوگرافی: در صورت لزوم جراح برای داشتن اطلاعات بیشتر و دقیق‌تر در خصوص اندازه و نوع فتق تصویربرداری با امواج صوتی با فرکانس بالا را تجویز خواهد کرد. تشخیص فتق در نوزادان معمولاً با سونوگرافی انجام می‌شود.
  • آندوسکوپی: یکی دیگر از روش‌های تشخیص فتق انجام آندوسکوپی است. در این روش متخصص دوربین کوچکی که به یک لوله متصل شده است را از طریق گلو به معده فرستاده و آن را بررسی می‌کند.

آمادگی‌های قبل از عمل فتق

قبل از انجام عمل فتق جراح دستورالعمل‌های لازم را برای آمادگی جهت انجام عمل به بیمار ارائه خواهد کرد. انجام این نکات و دستورالعمل‌ها احتمال بروز هرگونه خطر را در هنگام جراحی کاهش خواهد داد. داشتن آمادگی‌های زیر قبل از عمل فتق لازم است:
کلیه آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های لازم باید توسط بیمار انجام شود
سلامتی جسمی و روحی بیمار برای انجام عمل فتق باید تأیید شود
متخصص بیهوشی بیمار را برای تأیید انجام بیهوشی معاینه خواهد کرد
کلیه اطلاعات در خصوص دارو‌های مصرفی باید به پزشک گزارش داده شود
کلیه حساسیت‌های دارویی قبل از عمل فتق باید به جراح گزارش داده شود
بیمار باید چهار الی شش هفته قبل از جراحی فتق سیگار و الکل را ترک کند
بیمار باید چندین هفته قبل از جراحی مصرف داروی ضد انعقاد خون را ترک کند
بیمار باید یک روز قبل از عمل فتق از خوردن و آشامیدن خودداری کند
بیمار باید روز قبل از عمل فتق حمام کرده و محل جراحی را تمیز کند
در روز جراحی هیچ‌گونه زیور آلات و لوازم فلزی نباید همراه بیمار باشد

مراقبت‌های بعد از عمل فتق

بعد از انجام عمل فتق برای کاهش عوارض و خطرات احتمالی بیمار باید مراقبت‌ها و دستورالعمل‌های لازم را انجام دهد. این مراقبت‌ها می‌تواند به بهبودی سریعتر بیمار و کاهش دوران نقاهت بعد از جراحی نیز کمک کنند. برخی از مراقبت‌های بعد از عمل فتق عبارتند از:
بعد از عمل فتق بیمار باید مصرف سیگار و الکل را متوقف کند
بعد از عمل فتق بیمار هنگام دفع و خروج باد از معده نباید فشار زیادی به شکم وارد کند
بعد از بهبودی بیمار باید ورزش‌های مناسب برای تقویت عضلات شکم انجام دهد
بیمار بعد از عمل فتق باید مصرف میوه و سبزیجات را برای جلوگیری از یبوست افزایش دهد
بیمار بعد از عمل فتق تا بهبودی کامل باید از بلند کردن و جابه‌جا کردن اجسام سنگین خودداری کند
بیمار باید بعد از عمل فتق مصرف آب و مایعات را بیشتر کرده و بدن خود را هیدراته نگه دارد
بیمار بعد از عمل فتق باید مصرف میوه‌ها و غذا‌های ملین را افزایش دهد
بیمار بعد از گذشت یک هفته از جراحی فتق می‌تواند فعالیت‌های سبک روزانه خود را انجام دهد
بیمار بعد از عمل فتق باید به مدت یک ماه از انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین خودداری کند
به مدت دو روز بعد از جراحی فتق رانندگی ممنوع است و بیمار با گذشت یک هفته می‌تواند رانندگی کند
بیمار باید به مدت یک هفته بعد از جراحی فتق از برقراری رابطه جنسی خودداری کند

مراحل جراحی فتق

جراحی فتق با روش‌ها و تکنیک‎‌های مختلفی انجام می‌شود که هرکدام از آن‌ها می‌توانند مراحل مختلفی داشته باشند، اما با توجه به هدف یکسان همه روش‌ها مراحل جراحی فتق به‌طور کلی شامل موارد زیر می‌شود:

  • انجام بیهوشی و یا بی‌حسی موضعی با توجه به نوع فتق، اندازه آن و شرایط بیمار
  • ایجاد دسترسی به ناحیه بروز فتق به وسیله ایجاد برش
  • خارج کردن و جدا کردن محتویات فتق و قرار دادن آن‌ها در محل اصلی خود
  • بستن سوراخ فتق با استفاده از بخیه با پروتز مش
  • بخیه کردن و پانسمان برش‌های ایجاد شده بعد از اتمام جراحی
مراحل جراحی فتق

روش‌های جراحی هرنی

جراحی هرنی یا فتق با توجه به شرایط بیمار، اندازه فتق، وخامت فتق و نوع آن در روش‌های زیر انجام می‌شود:
  • عمل فتق با روش باز: در برخی از مواقع وضعیت آسیب‌دیدگی بافت نگهدارنده و ارگان داخلی بدن به‌گونه‌ای است که جراح عمل فتق با روش باز را تجویز خواهد کرد. در روش باز، جراح باید یک برش بزرگ در محل بروز فتق ایجاد کند و محتویات درون فتق را در محل اصلی خود قرار داده و سوراخ ایجاد شده را با استفاده از بخیه یا پروتز مش ترمیم کند و با اینکار از بروز مجدد فتق جلوگیری می‌شود.
  • جراحی فتق با روش لاپاراسکوپی: روش لاپاراسکوپی نسبت به روش باز کم‌تهاجمی‌تر است. در این روش جراح با ایجاد برش‌های کوچک لوله لاپاراسکوپ را به محل بروز فتق وارد می‌کند و محتویات درون فتق را به محل اصلی خود برمی‌گرداند و سپس با بخیه یا پروتز مش سوراخ ایجاد شده براثر فتق را ترمیم کرده تا از بروز دوباره آن جلوگیری شود.
  • عمل فتق با روش رباتیک: روش رباتیک زیر مجموعه روش لاپاراسکوپی است. در این روش ابزار‌های جراحی توسط ربات هدایت می‌شوند. جراح در این روش با ایجاد برش‌های کوچک مسیر رسیدن به محل فتق را ایجاد می‌کند و مانند روش‌های دیگر محتویات فتق را به محل اصلی خود برمی‌گرداند و با استفاده از بخیه یا پروتز مش سوراخ فتق را ترمیم می‌کند تا از بروز دوباره آن جلوگیری شود.
  • درمان فتق با لیزر: یکی از روش‌های نوین برای درمان فتق بدون نیاز به جراحی استفاده از لیزر و امواج رادیویی است، هرچند که این نوع درمان فتق همچنان در حال گسترش و پیشرفت است اما توانسته به عنوان یک روش درمانی غیرتهاجمی طرفداران خود را پیدا کند. در این روش درمانی پزشک با استفاده از لیزر و تابش امواج رادیویی به بافت‌هایی که موجب ایجاد فتق شده‌اند آن‌ها را به عقب و خارج از سوراخ ایجاد شده منتقل می‌کند. سپس پزشک با لیزر محل فقط را ترمیم می‌کند.

عوارض فتق

فتق در صورت درمان نشدن می‌تواند خطرناک باشد. همچنین بعد از انجام عمل فتق نیز رعایت برخی نکات الزامی است. درصورتی که مراقبت های لازم به درستی انجام نشود، احتمال عفونت در محل جراحی افزایش می یابد. برای کم کردن هرچه بیشتر عوارض فتق بهتر است به پزشک مراجعه کنید و کلیه توصیه‌ها و اقدامات لازم جهت درمان را انجام دهید. برخی از عوارض ناشی از فتق عبارتند از:

رشد، گسترش و بزرگ شدن فتق
احساس درد و تورم شدید در بافت‌های اطراف فتق
احتمال مسدود شدن روده براثر فشار
افزایش فشار داخلی به ارگان‎‌ها
ایجاد فشردگی فتق یا استرانگولیشن
تغییر رنگ ناحیه متورم شده به قرمز یا بنفش
استفراغ‌های شدید
عدم توانایی در خارج کردن باد روده
ایجاد فشار مضاعف بر بافت‌های جانبی ناحیه فتق
بیشتر شدن فشار روده بر دیوار شکم
داشتن حالت تهوع و بروز یبوست
عدم خونرسانی به روده
احتمال عفونت و مرگ بافت روده
تشدید درد‌های ناگهانی ناحیه فتق
داشتن تب شدید
دوران نقاهت بعد از جراحی فتق

دوران نقاهت بعد از جراحی فتق

مدت زمان لازم برای دوران نقاهت بعد از جراحی فتق در بیماران مختلف متفاوت است. مدت زمان لازم برای بهبودی بعد از جراحی فتق به عوامل مختلفی مانند اندازه فتق، تکنیک جراحی، محل جراحی، نوع فتق و شیوه جراحی بستگی دارد. اگر جراحی با روش باز انجام شود بیمار به حدود ۳ الی شش هفته زمان برای بهبودی نیاز دارد و اگر به روش لاپاراسکوپی یا رباتیک انجام شود مدت زمان نقاهت کاهش یافته و بیمار به یک الی دو هفته زمان برای بهبودی نیاز خواهد داشت.

هزینه عمل فتق

تعیین هزینه عمل فتق به عوامل مختلفی بستگی دارد. هزینه عمل فتق براساس نوع فتق، محل فتق، اندازه فتق، وخامت فتق، آزمایش‌ها، تصویربرداری‌ها، مهارت جراح، دستمزد جراح، پیچیدگی جراحی، نوع و شیوه جراحی، تیم جراحی، بیهوشی یا بی‌حسی، بیمه، شهر سکونت، نوع بیمارستان، تجهیزات استفاده شده، مدت زمان بستری و دارو‌ها تعیین می‌شود. بهتر است برای آگاهی دقیق از هزینه نهایی عمل فتق در جلسه مشاوره با جراح خود اطلاعات کافی از وی دریافت کنید.

رزرو نوبت اینرنتی عمل فتق

کلیه جراحان و متخصصان در حوزه عمل فتق برای راحتی حال بیماران و مراجعان خود انواع روش‎‌های رزرو نوبت را فراهم کرده‌اند. بیماران و مراجعان می‌توانند با مراجعه به کلینیک یا مطب پزشک به صورت حضوری برای دریافت نوبت و یا رزرو آن اقدام کنند و یا اینکه از طریق تماس با شماره تلفن‌های اعلام شده نوبت خود را برای مشاوره و ویزیت رزرو کنند، اما بیماران و مراجعان برای راحتی حال خود و صرفه‌جویی در وقت و هزینه می‌توانند با مراجعه به سایت‎‌های معتبر رزرو نوبت و یا سایت اختصاصی پزشک برای رزرو نوبت اقدام کنند. دکتر احسان کاوه‌ای و تیم حرفه‌ای و متخصص‌ایشان برای راحتی حال بیماران و مراجعین کلیه روش‌های رزرو نوبت را فراهم کرده‌اند.

بهترین بیمارستان برای عمل فتق

یکی از نکات مورد توجه قبل از انجام عمل فتق انتخاب بهترین بیمارستان است. این نکته را باید مدنظر داشته باشید که جراح انتخابی شما با کدام یک از بیمارستان‎‌های شهر قرارداد همکاری دارد زیرا نوع بیمارستان و شیوه نگهداری و رسیدگی به بیمار در مدت زمان بستری بر بهبودی وی تأثیر زیادی دارد. از سوی دیگر در صورت تحت پوشش بودن جراحی فتق توسط بیمه، شما باید از قرارداد بیمه با بیمارستان اطمینان داشته باشید. برای انتخاب بهترین بیمارستان باید به تجهیزات و ابزار‌های مورد استفاده در جراحی دقت کنید، یا اینکه از بیمارانی که در بیمارستان مدنظر شما جراحی مشابه انجام داده‌اند اطلاعات کافی را دریافت کنید، می‌توانید به صورت حضوری به بیمارستان مراجعه کرده و از مسئولان درخواست کنید تا اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار دهند و اما بهترین راه برای کسب اطلاعات بیشتر این است که از پزشک خود بخواهید تا اطلاعات لازم را در خصوص بیمارستانی که قرار است جراحی فتق در آن انجام شود در اختیار شما قرار داده و در صورتی که تمایل دارید در بیمارستان دیگری جراحی انجام شود به پزشک خود اطاع دهید.

سوالات متداول عمل فتق

ابتلا به فتق معمولاً به دلایل زیر است:

  • ضعف در عضلات داخلی حفره شکمی
  • پارگی در عضلات نگهدارنده ارگان‌های بدن
  • فشار شدید بر عضلات ضعیف حفره شکمی
  • نقص و مشکلات مادرزادی در هنگام رشد جنین
  • بالا رفتن سن
  • ضعیف شدن عضلات شکمی به دلیل جراحی
  • فشار بر عضلات شکمی در هنگام بارداری
  • داشتن یبوست شدید و عدم رفع آن
  • جابه‌جایی اجسام بسیار سنگین
  • تجمع مایه در حفره شکمی به دلایل مختلف
  • افزایش وزن و چاقی مفرط
  • عطسه‌ها مداوم و سرفه‌های شدید
  • مصرف افراطی سیگار
  • بروز بیماری فیبروز کیستیک
  • وجود سابقه خانوادگی در ابتلا به فتق

بعد از انجام جراحی هرنی یا فتق با توجه به پیچیدگی جراحی، نوع و روش جراحی، اندازه فتق، نوع فتق و محل فتق جراح مدت زمان بستری شدن بیمار با تعیین می‌کند. معمولاً بعد از عمل فتق و خارج شدن بیمار از ریکاوری در حدود یک الی دو روز بیمار در بیمارستان بستری خواهد شد و تحت مراقبت خواهد بود. در مدت زمان بستری پانسمان ناحیه جراحی چندین باز تعویض شده و بعد از گذشت دو روز در صورت عدم وجود خونابه و یا ترشح بیمار می‌تواند استحمام کند. بیمار بعد از ترخیص باید مراقبت‌های لازم را تا زمان بهبودی کامل، انجام دهد. برای کنترل درد برای بیمار مسکن تجویز خواهد شد و برای جلوگیری از عفونت احتمالی بیمار باید آنتی‌بیوتیک مصرف کند. بیمار برای کمک به گردش خون و بهبودی سریعتر می‌تواند پیاده‌روی آهسته و آرام را آغاز کند و تا بهبودی کامل، باید از انجام فعالیت‌هایی که بر ناحیه جراحی فشار وارد می‌کند خودداری کند.

مدت زمان استراحت هر بیمار بعد از انجام عمل فتق به شرایط جسمی وی و نظر پزشک معالج بستگی دارد. از سوی دیگر نوع فتق، اندازه فتق، وخامت فتق، شیوه جراحی، مهارت جراح و تکنیک جراحی بر میزان استراحت مورد نیاز بیمار تأثیرگذار خواهد بود، اما به‌طور معمول بعد از جراحی فتق بیمار به حدود یک الی چهار هفته استراحت نیاز دارد و تا حدود سه ماه باید از انجام فعالیت‎‌های سنگین خودداری کند.

مدت زمان لازم برای جراحی فقط تحت تأثیر عوامل مختلفی مانندمهارت جراح، نوع فتق، محل فتق، شیوه جراحی، اندازه فتق و شرایط جسمی بیمار دارد. به‌طور معمول میانگین بازه زمانی لازم برای جراحی فتق بین ۴۵ دقیقه تا سه ساعت خواهد بود. اگر جراحی با روش باز انجام شود معمولاً بین یک الی دو ساعت زمان نیاز خواهد داشت و اگر به روش لاپاراسکوپی یا رباتیک انجام شود یک یک تا سه ساعت زمان نیاز خواهد بود.

اگر فتق دردناک باشد، در اندازه بزرگتر شود، یا باعث ایجاد مشکلات دیگری مانند انسداد روده یا درد شدید شود، جراحی توصیه می‌شود. فتق‌هایی که باعث اختناق خون‌رسانی به بافت‌ها می‌شوند، وضعیت اورژانسی محسوب می‌شوند و نیاز به جراحی فوری دارند.

بیشتر بدانید: جراحی های درمانی

آدرس من

یزد، بلوار طراحان سایت، خیابان وردپرس، کوچه اول، طبقه 2

تلفن من

0351234 - 09131234567

ایمیل من

example@yoursite.com

اطلاعات تماس
آدرس من

اراک، جهانپناه، ساختمان آسا، طبقه 8، واحد 801

09387801300

ایمیل من

info@drkavehei.com