خانه » جراحی های درمانی » جراحی های تیروئید » برداشتن غده تیروئید
میتوان گفت مهمترین غده درونریز بدن که در جلو گردن و اطراف نای قرار گرفته، تیروئید است. این غده پروانهای شکل وظیفه تنظیم و کنترل متابولیسم بدن را برعهده دارد. متابولیسم یعنی تامین انرژی برای عملکرد صحیح بدن، که این موضوع توسط تیروئید با استفاده از هورمون تیروکسین و ترییدوتیرونین انجام میشود. عملکرد صحیح تیروئید و تعادل میان این دو هورمون یعنی متابولیسم در بهترین حالت خود قرار دارد. وظیفه کنترل عملکرد صحیح غده تیروئید برعهده غده هیپوفیز است، در صورتی که تعادل هورمونهای غده تیروئید (Thyroidectomy) برهم بخورد، غده هیپوفیز با ارسال هورمون TSH به تیروئید تعادل و میزان هورمونها را تنظیم میکند.
برداشتن تمام یا بخشی از غده تیروئید به دلایل و بیماریهای مختلف با دستور جراح انجام خواهد شد، عمل تیروئیدکتومی یا برداشتن غده تیروئید روشی برای درمان بیماریهایی مانند بزرگ شدن بیش از حد تیروئید، سرطان تیروئید و پرکاری تیروئید است. برداشتن غده تیروئید به دو صورت کامل و جزئی انجام میشود.
برداشت تیروئید کامل: در این نوع جراحی با توجه به صلاحدید و نظر پزشک غده تیروئید بطور کامل برداشته میشود، این شیوه جراحی برای درمان سرطان و یا گواترهای بزرگ تجویز میشود، بیماری که مجبور به اندام چنین جراحی شود برای همیشه باید تحت درمانهای خاص قرار بگیرد.
برداشت تیروئید جزئی: در این نوع جراحی با توجه به شرایط بیمار و نوع بیماری وی بخشی از غده تیروئید برداشته میشود. این نوع جراحی 3 نوع است:
جراحی برداشتن تیروئید با هدف برداشتن غده تیروئید تحت بیهوشی عمومی و در بیمارستان توسط پزشک صورت میگیرد. عمل برداشتن تیروئید با توجه به نوع بیماری و تشخیص جراح در روشهای زیر انجام میشود:
غده تیروئید مهمترین و اساسیترین غده در تنظیم عملکرد سوخت و ساز یا متابولیسم بدن است، هرگونه اختلال در این غده تاثیر منفی بر بدن خواهد گذاشت، حال برداشت همه یا بخشی از غده تیروئید میتواند شرایط زندگی افراد را تغییر دهد. بعد از انجام این جراحی پزشک داروهایی برای تامین و جایگزینی هورمونهای تولیدی تیروئید به بیمار خواهد داد، هورمون تیروکسین و ترییدوتیرونین دو هورمون مهم در تنظیم متابولیسم بدن هستند که نبود آنها سبب خستگی، افزایش وزن، خشک شدن پوست و مو، احساس کمبود انرژی و افسردگی خواهند شد، پس پزشک برای جلوگیری از این علائم و تامین نیاز بدن به این دو هورمون مهم داروهای لازم را تجویز خواهد کرد و بیمار برای همیشه باید این داروها را مصرف کند. بیمار به هردلیلی که مجبور به برداشت غده تیروئید شده است از این پس باید به بدن برای کنترل وزن و سوخت و ساز طبیعی کمک کند، داشتن یک رژیم غذایی مناسب و انجام ورزشهای منظم میتواند کمک بزرگی برای داشتن وزنی ایدهآل و جلوگیری از کاهش سوخت و ساز بدن باشد.
هزینه برداشتن غده تیروئید تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند پوشش بیمه، دستمزد جراح، مهارت جراح، تیم جراحی، نوع بیمارستان، هزینه کلینیک یا مطب، نوع جراحی، شیوه جراحی، نوع بیماری، وخامت بیماری، میزان برداشت از غده تیروئید، داروها، مراقبتهای بعد از جراحی و ویزیتهای دورهای قرار دارد. برای آگاهی دقیق از هزینه مورد نیاز برای انجام جراحی برداشتن غده تیروئید بهتر است در جلسه مشاوره و ویزیت ابتدایی در خصوص هزینه اطلاعات کافی را از جراح خود دریافت کنید. دکتر احسان کاوهای قبل از انجام جراحی در یک جلسه مشاوره کلیه اطلاعات لازم از جمله هزینه عمل را به بیماران خود توضیح میدهد.
از آنجایی که هورمونهای مهم تولید شده توسط غده تیروئید کنترل کننده و متعادل کننده میزان سوخت و ساز بدن هستند، عدم وجود آنها و یا کاهش ترشح آنها سبب افزایش وزن خواهد شد. پس در حالت معمول و با شروع روند زندگی بدون غده تیروئید و کاهش ترشح هورمونها در خون، افزایش دو الی شش کیلوگرمی طبیعی خواهد بود. این نکته نیز بعد از جراحی غده تیروئید وجود دارد که فرد دچار کمکاری تیروئید خواهد شد، همین امر متابولیسم و سوخت و ساز بدن را بهشدت کاهش خواهد داد، پس برای جلوگیری از افزایش وزن و چاقی بعد از جراحی، بیمار نیازمند یک درمان کامل و متعادل کننده خواهد بود، بعد از جراحی تیروئید با رعایت نکاتی همچون داشتن ورزش منظم، عدم مصرف مواد غذایی دارای گواتروژن، مصرف بهاندازه ید، مصرف دقیق داروها، مصرف غذاهای کم کالری، مصرف ویتامینهای مفید و پیگیری درمان میتوان از افزایش وزن و چاقی بعد از برداشتن غده تیروئید جلوگیری کرد.
جراحی برداشتن غده تیروئید بهجهت درمان بیماری و رفع اختلالات غده تیروئید انجام میشود که با دارو قابل درمان نبودهاند، وجود غده تیروئید به عنوان یکی از غدد مهم بدن، حیاتی خواهد بود، اما در برخی از موارد نبودن این غده ضروریتر از بودن آن است، پس برداشت غده تیروئید در صورتی که بودن آن برای سلامتی و حیات بیمار مضر است خطرناک نخواهد بود، هرچند که با حذف تیروئید عوارض و اختلالات کوچک دیگری برای فرد ایجاد خواهد شد که همگی با مصرف دارو قابل درمان و کنترل هستند. بطورکلی برداشتن غده تیروئید عملی ایمن و بودن خطر است، اما بههرحال بیمار با برداشتن کامل غده تیروئید درگیر کمکاری تیروئید خواهد شد و باید با هورموندرمانی و مصرف داروهای تجویز شده سوخت و ساز بدن خود را متعادل نگاه دارد.
باقی ماندن جای زخم بعد از برداشتن غده تیروئید به نوع و شیوه جراحی بستگی دارد، انجام این جراحی با شیوه باز یا سنتی دارای یک برش بزرگ افقی در جلو گلو خواهد بود که جای زخم آن بعد از یک مدت طولانی برطرف خواهد شد و احتمال باقی ماندن جای آن بیشتر از انواع دیگر جراحی است. انجام جراحی با روش لاپاراسکوپی، رباتیک و آندوسکوپیک دارای برشهای کوچکی برای ورود ابزار و دوربین هستند که ممکن است در ناحیه گردن و یا نواحی نزدیک به غده تیروئید ایجاد شوند، احتمال باقی ماندن جای زخم این برشها بسیار کم است و معمولا جراح ناحیهای را برای ایجاد برش انتخاب میکند که واضح و قابل مشاهده نباشد. بههرحال بعد از انجام جراحی و بهبودی کامل با تجویز پزشک، بیمار میتواند برای کمک به برطرف شدن جای زخم بعد از جراحی از پماد، ژل و کرمهای مخصوص استفاده کند و در طول زمان بهبودی در معرض مستقیم نور خورشید قرار نگیرد.
کلیه ابعاد جراحی در جلسه مشاوره توسط پزشک برای شما شرح داده میشود. بر اساس ویژگیهای بیمار حجم غده تیروئید که باید برداشته شود مشخص میگردد.
با افتخار منتظر شنیدن صدایتان هستیم
از نظرات مراجعین ما مطلع شوید
دریافت نوبت بصورت اینترنتی
اراک، جهانپناه ساختمان آسا طبقه 3 واحد 302
09387801300
info@drkavehei.com
اراک، جهانپناه، ساختمان آسا، طبقه 8، واحد 801
09387801300
info@drkavehei.com