عمل تیروئید

عمل تیروئید

گاهی اختلالات تیروئید سبب بروز مشکلاتی می‌شود که با مصرف دارو قابل درمان نیستند. بیماری‌هایی مانند گواتر، هیپرتیروئیدیسم، غده‌های تیروئیدی، بزرگ شدن تیروئید و سرطان تیروئید برای درمان نیاز به عمل خواهند داشت. عمل تیروئید (Thyroidectomy) یا تیروئیدکتومی جراحی است که طی آن بخشی یا تمام غده تیروئید خارج می‌شود.

غده تیروئید چیست؟

غده‌ای به شکل پروانه را تصور کنید که جلوی گردن و زیر برجستگی حنجره قرار دارد و مسئول ترشح هورمون‌هایی است با بروز کوچک‌ترین مشکل در میزان آن‌ها عملکرد طبیعی بدن مختل خواهد شد. این غده‌ی درون‌ریز دارای دو لب راست و چپ در دو طرف نای است که به وسیله ایسموس به هم متصل شده‌اند. تیروئید مسئول تولید هورمون‌های تیروکسین و‌تری یودوتیرونین که مستقیم وارد خون می‌شوند و برای عملکرد صحیح سلول‌های بدن ضروری هستند. ماده معدنی مورد نیاز برای تولید این هورمون‌ها ید است. این هورمون‌ها تنظیم‌کننده عملکرد‌هایی مانند ضربان قلب، نفس کشیدن، دمای بدن، کاهش یا افزایش وزن و هضم غذا هستند.

اختلالات تیروئید

به‌طور کلی اختلالات تیروئید براثر کاهش و یا افزایش تولید هورمون‌ها توسط این غده ایجاد می‌شوند، براین اساس متخصصان اختلالات رایج و شایع تیروئید را به انواع زیر دسته‌بندی کرده‌اند:

کم‌کاری تیروئید

اختلال کم‌کاری تیروئید در واقع کاهش میزان هورمون‌های لازم در جریان خون است. زمانی که غده تیروئید نتواند به میزان نیاز بدن هورمون تولید کن و وارد جریان خون کند، متابولیسم و سوخت و ساز بدن از حالت طبیعی خود خارج می‌شود. برای تشخیص کم‌کاری تیروئید از بررسی آزمایش فاکتور‌های تیروئید یعنی هورمون T۳، T۴ و TSHاستفاده می‌کنند. کم‌کاری تیروئید در زنان شایع‌تر از مردان است، این اختلال در کودکان نیز دیده شده است و برخی از نوزادان بصورت مادرزادی با این اختلال متولد می‌شوند. افزایش وزن، حساس شدن به سرما، درد و ضعف عضلات، خشکی پوست، کاهش میل جنسی، پریود نامنظم، کند شدن رشد کودکان، بروز مشکلات حافظه در افراد مسن، سوزن سوزن شدن پوست، یبوست، ریزش مو و ضعیف شدن ناخن‌ها از علائم کم‌کاری تیروئید هستند. اگر این اختلال درمان نشود سبب بروز بیماری قلبی، مشکلات بارداری، گواتر و کمای می‌گزدم می‌شود.

پرکاری تیروئید

در اختلال پرکاری تیروئید این غده بیش‌از حد نیاز بدن هورمون ترشح می‌کند. ورود بیش‌از حد هورمون‌ها به خون عملکرد صحیح اندام‌های بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این اختلال تیروئید نیز در میان زنان شایع‌تر از مردان است. برخی از علائم پرکاری تیروئید شامل تپش قلب، رعشه دست‌ها، کاهش وزن، زود عصبانی شدن، افزایش اشتها، اسهال، ریزش مو، مشکلات خواب، برآمدگی چشم، تغییرات بینایی، ضعف عضلات، تعرق زیاد، عدم تحمل گرما، نازک شدن پوست و تغییر در بافت مو‌ها هستند.

گواتر

اختلال گواتر در واقع متورم شدن غده تیروئید است به شکلی که در هنگام غذا خوردن می‌توان حرکت کردن و بالا و پایین شدن توده را مشاهده کرد. گواتر به دو نوع منتشر و ندولی دسته‌بندی می‌شود، گواتر منتشر زمانی است که کل غده تیروئید متورم می‌شود و گواتر ندولی زمانی است که توده‌های جامد یا پر از مایع در قسمت‌هایی از تیروئید ایجاد می‌شوند. عواملی که سبب ایجاد گواتر می‌شوند شامل پرکاری تیروئید، کم‌کاری تیروئید، ید ناکافی، تغییرات هورمونی، یائسگی و بارداری هستند. میزان متورم شده غده تیروئید در افراد مختلف متفاوت است و رابطه مستقیم با شدت بیماری دارد، در بسیاری از افراد تورم کم است و علائم خاصی ندارد اما در صورتی که تورم شدید باشد فرد با علائمی مانند احساس بسته شدن راه گلو، سرفه شدید به دلیل اخلال در تنفس، گرفتگی صدا، مشکل در بلعیدن غذا و مشکلات تنفسی مواجه خواهد شد.

بیماری گریوز

گریوز یک بیماری خود ایمنی است که علیه گیرنده هورمون تیروئید، آنتی‌بادی تولید می‌کند. این اختلال باعث بزرگ شدن تیروئید و بروز پرکاری تیروئید می‌شود. شیوع این بیماری در زنان بیش از مردان است و داشتن استرس، بارداری، دیابت نوع یک، آرتریت روماتوئید و سیگار کشیدن احتمال بروز این بیماری را افزایش می‌دهد. بیماری گریوز سبب بیرون زدن بیش‌از حد چشم از حدقه و خشک شدن قرنیه چشم به دلیل بسته نشدن کامل آن در هنگام خواب می‌شود و عدم درمان این بیماری عفونت قرنیه را بدنبال خواهد داشت که می‌تواند سبب نابینایی فرد شود و احتمال بروز پوکی استخوان، نقص مادرزادی، سقط جنین، آسیب‌های قلبی و سکته را بالا خواهد برد.

بیماری تیروئیدیت

تیروئیدیت نیز یکی از بیماری‎‌های خود ایمنی است که شامل گروهی از اختلالات زمینه‌ای می‌شود که باعث بروز التهاب در غده تیروئید می‌شود، دلیل بروز این بیماری معلوم نیست و علت حمله آن به تیروئید مشخص نشده است اما متخصصان معتقد هستند این بیماری جنبه ژنتیکی و ارثی دارد. این بیماری می‌تواند براثر عفونت ویروسی یا باکتریایی و یا بعد از زایمان به صورت موقت ایجاد شود. تحقیقات نشان داده که احتمال ابتلا به بیماری تیروئیدیت در افرادی که دارو‌های اینترفرون و آمیودارون مصرف می‌کنند نیز وجود دارد.

ندول تیروئید

ندول‌ها توده‌های غیرطبیعی هستند که در سلول‌های غده تیروئید ایجاد می‌شوند و معمولاً به دلیل کوچک بودن با لمس قابل تشخیص نیستند و به صورت واضح مشاهده نمی‌شوند. در برخی از افراد این ندول‌ها بزرگ هستند و در جلو گردن به راحتی قابل مشاهده خواهند بود. متخصصان ندول تیروئید را به چهار گروه دسته‌بندی می‌کنند، ندول منفرد که یک توده در تیروئید است، گره‌های چندگانه که بیش از یک گره در تیروئید هستند، ندول کیستی که به شکل کیسه‎‌هایی پر از مایع در تیروئید هستند، ندول‌های جامد که توده‌های جامد در سلول‌های تیروئید هستند. تا امروز ۴ الی ۷ درصد از ندول‌های شناسایی شده بدخیم و سرطانی هستند و بیش از ۹۰ درصد آن‌ها غیرسرطانی هستند. احتمال ابتلای زنان به ندول تیروئید چهار برابر مردان است.

بیماری هاشیموتو

یکی دیگر از بیماری‌های خودایمنی که به غده تیروئید حمله می‌کند، هاشیموتو است. این بیماری سبب بروز کم‌کاری تیروئید می‌شود و در میان زنان شایعتر از مردان است. این بیماری با علائمی همچون خستگی شدید، کاهش وزن شدید، احساس سرما زیاد، درد عضلات، افسردگی و مشکلات قاعدگی همراه است.

سرطان تیروئید

رشد خارج از کنترل و بیش از حد سلول‌های غده تیروئید سبب بروز سرطان تیروئید خواهد شد. زنان ۲ الی ۳ برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. از هر ۲۰ مورد توده قابل لمس در گردن یک مورد می‌تواند سرطان تیروئید باشد. سرطان تیروئید با علائمی همچون وجود توده بدون درد در گردن، گرفتگی صدا که برطرف نشده است، درد در گلو که با گذشت زمان متوقف نشده است و بروز مشکل در بعلیدن غذا همراه است، اگر اینگونه علائم را مشاهده کردید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

انواع جراحی تیروئید توسط دکتر احسان کاوه‌ای

دکتر احسان کاوه‌ای با تیم متخصص و حرفه‌ای خود انواع جراحی تیروئید را با تجهیزات و ابزار‌های به‌روز و مدرن انجام می‌دهد. وی متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی و دارای رتبه برتر بورد تخصصی جراحی جنرال و لاپاراسکوپی یکی از بهترین جراحان برای انجام جراحی تیروئید به شیوه لاپاراسکوپی است.

جراحی سرطان تیروئید و گردن

یکی از بیماری‌ها و اختلالات نادر غده تیروئید سرطان تیروئید است که به انواع پاپیلری، فولیکولار، مدولاری و آناپلاستیک دسته‌بندی می‌شود. جراحان برای درمان این بیماری معمولاً مجبور هستند همه یا بخشی از غده تیروئید را خارج کنند. دکتر احسان کاوه‌ای این جراحی را به روشی کم‌خطر و کم‌تهاجم یعنی لاپاراسکوپی انجام می‌دهد. در این روش با ایجاد برش‌های بسیار کوچک و ورود لوله لاپاراسکوپ با ابزار جراحی مخصوص، بخشی یا همه غده تیروئید به همراه توده سرطانی خارج می‌شود. در صورت نیاز بعد از انجام جراحی دو عدد درن در گردن قرار داده می‌شود تا ترشحات و مایعات اضافی از محل جراحی خارج شود.

برداشتن غده تیروئید

عمل تیروئیدکتومی کامل یا برداشتن غده تیروئید با هدف درمان اختلالات غده تیروئید انجام می‌شود، اما معمولاً برداشتن کامل غده تیروئید به دلیل درمان سرطان تیروئید و یا گواتر‌های بزرگ انجام می‌شود. برداشتن کامل غده تیروئید یعنی حذف عملکرد هورمون‌های لازم و ضروری بدن به همین دلیل فرد باید تا آخر عمر تحت درمان‌های خاص قرار داشته باشد. دکتر احسان کاوه‌ای و تیم متخصص و حرفه‌ای‌ایشان این جراحی را به روش لاپاراسکوپی انجام می‌دهند. بعد از انجام بیهوشی جراح با ایجاد برش‌های کوچک و ورود ابزار لاپاراسکوپی به برداشتن غده تیروئید اقدام می‌کند.

نوبت اینترنتی عمل تیروئید در اراک

اگر در شهر اراک ساکن هستید و اختلال تیروئید شما تأیید شده و نیازمند انجام عمل تیروئید هستید می‌توانید با کلینیک تخصصی دکتر احسان کاوه‌ای تماس گرفته و نوبت خود را رزرو کنید و یا به صورت حضوری مراجعه کرده و علاوه بر رزرو نوبت از نزدیک شاهد تجهیزات کیلینیک باشید. اما دکتر کاوه‌ای و تیم متخصص وی برای راحتی بیماران و مراجعین رزرو نوبت اینترنتی عمل تیروئید را نیز فراهم کرده‌اند تا بدون نیاز به حضور و یا تماس تلفنی بتوانند نوبت خود را رزرو کرده و در زمان تعیین شده برای عمل تیروئید اقدام کنند. بعد از تأیید نوبت اینترنتی تیم دکتر کاوه‌ای برای انجام اقدامات اولیه، موارد مورد نیاز عمل تیروئید، ویزیت اولیه و جلسه مشاوره با بیمار هماهنگی لازم را انجام خواهند داد.

انواع روش‌های عمل تیروئید

عمل تیروئید با توجه به نوع اختلال و بزرگی غده تیروئید در روش‎‌های مختلفی انجام می‌شود. تعیین روش مناسب برای عمل تیروئید با توجه به شرایط بیمار و میزان برداشت از غده تیروئید توسط جراح و پزشک متخصص تعیین خواهد شد. به‌طور کلی جراحی تیروئید یا عمل تیروئیدکتومی به روش‌های زیر انجام می‌شود:

سنتی یا باز

در روش سنتی، کلاسیک یا باز جراح با ایجاد برشی بزرگ در جلو گردن و با رعایت جلوگیری از آسیب به حنجره بخشی یا همه غده تیروئید را خارج می‌‎کند و سپس برای خارج کردن خونابه و ترشحات اضافه دو درن در محل جراحی قرار می‌دهد.

لاپاراسکوپی

در این روش از جراحی تیروئید نیازی به ایجاد برشی بزرگ در جلو گردن وجود ندارد، جراح در این روش می‌تواند با ایجاد برشی کوچک در نواحی نزدیک به گردن یا غده تیروئید و ورود لوله لاپاراسکوپ ابزار جراحی را به سمت غده تیروئید هدایت کرده و با دوربین مخصوص جراحی را انجام دهد و بخشی یا همه غده تیروئید را خارج کند. این جراحی عوارض و خطرات کمتری دارد و احتمال بروز آسیب به حجنره در این جراحی بسیار کم است.

تیروئیدکتومی جزئی

در روش تیروئیدکتومی جزئی، جراح با توجه به شرایط بیمار و نوع اختلال تیروئیدی تنها بخشی از غده تیروئید را برمی‌دارد. این روش معمولاً در مواردی انجام می‌شود که تنها یک قسمت از تیروئید به دلیل مشکلاتی مانند گره‌های تیروئیدی، توده‌های خوش‌خیم یا سایر اختلالات نیاز به جراحی دارد. تیروئیدکتومی جزئی به حفظ بخشی از عملکرد طبیعی تیروئید کمک می‌کند، به طوری که ممکن است بیمار پس از جراحی به هورمون‌های تیروئیدی جایگزین نیازی نداشته باشد. این روش، با کاهش ریسک عوارض مربوط به برداشتن کامل تیروئید، یک گزینه مناسب برای برخی از بیماران به شمار می‌رود.

همی تیروئیدکتومی

همی تیروئیدکتومی (Hemithyroidectomy) نوعی جراحی تیروئید است که در آن به دلیل محدود بودن بیماری به یک قسمت از غده تیروئید، تنها یک لوب یا نیمه از این غده برداشته می‌شود. این روش زمانی به کار می‌رود که بیماری مانند ندول‌ها یا توده‌های مشکوک فقط در یک لوب وجود داشته باشد و عملکرد بخش دیگر تیروئید طبیعی باشد. حفظ نیمه سالم غده باعث می‌شود که عملکرد تیروئید تا حد زیادی حفظ شده و نیاز به مصرف دائمی هورمون‌های جایگزین کاهش یابد.

ایستموسکتومی

ایسموس پلی است که دو لب راست و چپ غده تیروئید را به هم متصل می‌کند. در این جراحی ایسموس و یا توده‎‌هایی که در این ناحیه وجود دارند برداشته می‌شوند.

بیوپسی تیروئید

در این نوع عمل جراح به شکل مستقیم فقط ندول تیروئید را خارج می‌کند بیوپسی باز تیروئید یک جراحی بسیار نادر است.

تیروئیدکتومی کامل

در این نوع از عمل تیروئید جراح همه غده تیروئید را خارج می‌کند، این نوع جراحی به دلیل سرطان و یا گواتر‌های خیلی بزرگ انجام می‌شود.

آمادگی‌های قبل از عمل تیروئید

قبل از انجام عمل غده تیروئید، دستورالعمل‌هایی برای آمادگی لازم به بیمار ارائه می‌شود. انجام این دستورالعمل‌ها سبب می‌شود تا احتمال بروز عوارض و خطرات در حین عمل کاهش پیدا کند و بیمار عمل موفقی داشته باشد. برخی از این نکات و دستورالعمل‌ها به جهت آمادگی قبل از عمل تیروئید عبارتند از:
کلیه آزمایش‌های لازم برای تشخیص و تأیید مشکلات تیروئید باید انجام شود
جراح شرایط جسمی و سلامتی بیمار را برای انجام عمل تیروئید تأیید می‌کند
حداقل یک هفته قبل از عمل تیروئید مصرف چای، قهوه و نوشیدنی گازدار را ترک کنید
کلیه اطلاعات لازم در خصوص دارو‌های مصرفی و حساسیت دارویی را در اختیار جراح قرار دهید
چندین هفته قبل از عمل تیروئید مصرف دارو‌های ضد انعقاد خون را ترک کنید
قبل از عمل تیروئید تصویر اشعه ایکس از قفسه سینه و نوار قلب را تهیه کنید
متخصص بیهوشی وضعیت جسمانی بیمار را برای انجام عمل تیروئید تأیید می‌کند
چندین هفته قبل از عمل تیروئید مصرف سیگار و الکل را ترک کنید
کلیه سوابق پزشکی و جراحی‎‌های گذشته را به پزشک خود اطلاع دهید
شب قبل از عمل تیروئید از نوشیدن و خوردن خوداری کنید زیرا در روز عمل باید ناشتا باشید

بهترین جراح تیروئید

انجام عمل تیروئید یکی از جراحی‌های حساس در ناحیه گردن است که در صورت بی‎تجربه بودن جراح ممکن است تار‌های صوتی بیمار دچار آسیب جدی شود، پس انتخاب بهترین جراح تیروئید اولین قدم برای انجام عمل تیروئید است. برای انتخاب بهترین جراح تیروئید می‌توانید از افرادی که سابقه جراحی مشابه داشته و جراحی آن‌ها موفق بوده است مشورت بگیرید و یا به صورت حضوری به کلینیک یا مطب جراحان مطرح و بنام رفته و مستقیم از بیماران و مراجعین آن‌ها اطلاعات کافی را دریافت کنید و یا در سایت‌های معتبر در خصوص جراح و تجربه بیماران دیگر مطالعه کنید. یکی از بهترین جراحان تیروئید در اراک دکتر احسان کاوه‌ای است. وی متخصص جراحی عمومی و لاپاراسکوپی و دارای رتبه برتر بورد تخصصی جراحی جنرال و لاپاراسکوپی که جراحی‌های موفق بسیاری را در حوزه انواع مختلف عمل تیروئید در کارنامه‎ کاری خود ثبت کرده است.

مراقبت‌های بعد از غده تیروئید

بعد از انجام عمل غده تیروئید جراح دستورالعمل‌ها و نکات مراقبتی را به بیمار و همراه وی اطلاع خواهد داد. این مراقبت‎‌ها به بهبودی سریعتر و کاهش عوارض احتمالی بعد از جراحی کمک خواهد کرد. برخی از مراقبت‌ها بعد از عمل غده تیروئید شامل موارد زیر می‌شوند:
بعد از عمل تیروئید تا چندین ساعت غذا خوردن و آشامیدن برای بیمار ممنوع است
بعد از برداشت درن‌ها بیمار ترخیص شده و باقی مراقبت‌ها باید در منزل انجام شود
تا چندین هفته بهتر است آرام صحبت کنید و از داد زدن خودداری کنید
در هنگام استراحت و خوابیدن از چند بالشت برای بالا آوردن سر خود کمک بگیرید
بعد از جراحی تیروئید باید استراحت و خواب کافی داشته باشید
به مدت سه هفته بعد از عمل تیروئید از انجام ورزش و فعالیت‌های سنگین و جابه‌جایی اجسام سنگین خودداری کنید
با توجه به شرایط بیمار یک الی دو روز بعد از جراحی درن‌ها برداشته می‌شود
کلیه دارو‌ها برای کنترل درد و جلوگیری از عفونت هستند پس به موقع و کامل مصرف کنید
تا بهبودی کامل از فشار برناحیه برش در گردن جلوگیری کنید
در هنگام نشستن بهتر است از یک بالشت برای تکیه‌گاه سر خود کمک بگیرید
برای کمک به بهبودی سریعتر و گردش خون پیاده‌روی آرام اما روزانه داشته باشید
به مدت دو هفته بعد از عمل تیروئید گردن خود را به عقب نکشید
چه کسانی به عمل تیروئید نیاز دارند

چه کسانی به عمل تیروئید نیاز دارند؟

تشخیص اینکه بیمار به دلیل اختلال و نوع بیماری نیازمند عمل تیروئید است با پزشک و جراح متخصص خواهد بود، از سوی دیگر پزشک تعیین خواهد کرد که آیا همه غده تیروئید باید خارج شود و یا فقط بخشی از آن باید برداشته شود، اما بطور کلی عمل تیروئید برای کسانی تجویز می‌شود که دچار سرطان تیروئید شده باشند یا توده سرطانی در سلول غده تیروئید آن‌ها وجود داشته باشد، یا افرادی که یک ندول در غده تیروئید آن‌ها باشد و یا افرادی که گواتر به‌شدت بزرگ داشته باشند.

دوران نقاهت عمل تیروئید

بعد از ترخیص بیمار باید در منزل مراقبت‎‌های لازم را برای بهبودی سریعتر و جلوگیری از بروز عوارض و خطرات احتمالی انجام دهد. اما بطور کلی دوران نقاهت و بهبودی بعد از عمل تیروئید کوتاه مدت است و بیمار با گذشت دو الی چهار هفته به بهبودی کامل خواهد رسید.

عوارض جراحی تیروئید

جراحی تیروئید می‌تواند عوارض احتمالی زیر را در پی داشته باشد:
احتمال بروز خونریزی در ناحیه جراحی و یا گردن
کاهش کلسیم خون بعد از برداشت غده تیروئید
ایجاد مشکلات تنفسی در صورت بروز خونریزی
احتمال بروز عفونت در ناحیه گردن
بی‌حسی و گرفتگی عضلات به دلیل کاهش کلسیم
احتمال آسیب به تار‌های صوتی و گرفتگی دائمی صدا

مدت بستری شدن بعد از عمل تیروئید

بعد از عمل تیروئید با توجه به شرایط بیمار، وی به مدت یک الی سه روز بستری خواهد شد و در صورت صلاحدید پزشک ممکن است بیمار بیش از این مدت بستری شود زیرا مدت زمان بستری به میزان پیشرفت بهبودی بیمار بستگی دارد.

جراحی تیروئید چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان جراحی تیروئید با توجه به نوع و شیوه جراحی و اختلال تیروئید متفاوت خواهد بود. اگر جراحی تیروئید جزئی باشد مدت زمان لازم برای آن حدود ۲ ساعت و اگر جراحی تیروئیدکتومی کامل انجام شود مدت زمان لازم برای جراحی حدود ۴ ساعت خواهد بود.
جراحی تیروئید چقدر طول می‌کشد

درمان پرکاری تیروئید

درمان پرکاری تیروئید با توجه به دلیل پرکاری این غده و مرحله بیماری متفاوت است. پرکاری تیروئید به روش‌های زیر درمان می‌شود:
  • درمان دارویی: پزشک برای جلوگیری از تولید مازاد هورمون‌های غده تیروئید دو داروی متی مازول و پروپیل تیوراسیل را تجویز خواهد کرد که تأثیر این دارو‌ها بر تیروئید سریع خواهد بود.
  • درمان یدرادیواکتیو: در این روش درمانی پزشک کپسولی حاوی یدرادیواکتیو را تجویز کرده که توسط غده تیروئید جذب می‌شود، این درمان معمولاً در بازه زمانی یک هفته تا یک ماه نتیجه بخش خواهد بود به همین دلیل پزشک مصرف آن را همزمان با داروی متی مازول یا پروپیل تیوراسیل تجویر می‌کند.
  • درمان جراحی: یکی از روش‌های درمان پرکاری تیروئید جراحی این غده و برداشت آن است، بعد از برداشت غده تیروئید بیمار به کم‌کاری تیروئید مبتلا خواهد شد که باید درمان دارویی را آغاز کند.
  • درمان با بتابلوکر‌ها: مصرف این دارو‌ها تأثیری بر میزان تولید هورمون‌های تیروئید ندارند و صرفاً از عملکرد هورمون‌ها جلوگیری می‌کنند و عوارضی مانند تپش قلب، لرزش دست‌ها و اضطراب بیمار را برطرف می‌کنند.
بهبود جای زخم عمل تیروئید چقدر طول می کشد

بهبود جای زخم عمل تیروئید چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان لازم برای بهبود جای زخم عمل تیروئید بستگی زیادی به میزان برش ایجاد شده برای برداشت غده تیروئید دارد، به‌همین دلیل مدت زمان بهبود زخم‌ها حداقل شش ماه و حداکثر یک سال خواهد بود.

پانسمان محل جراحی تیروئید

پانسمان محل جراحی تیروئید بعد از گذشت یک الی دو روز بعد از جراحی برداشته می‌شود و بیمار می‌تواند استحمام کند، اما چسب‌های بخیه همچنان باید برروی محل جراحی قرار داده شوند و پس از گذشت یک هفته الی ده روز می‌توان چسب‌ها را برداشت. برای تمیز کردن محل جراحی از پراکسید هیدروژن یا الکل استفاده نکنید زیرا بهبودی زخم‎‌ها را کند خواهد کرد.

فرآیند بهبودی بعد از عمل تیروئید به چه صورت است؟

فرآیند بهبودی بعد از عمل تیروئید با توجه به نوع جراحی، میزان برداشت از غده تیروئید و اختلال تیروئید بستگی دارد. بطور کلی اما بیمار بعد از عمل تیروئید به مدت یک الی ۳ روز در بیمارستان بستری بوده و مراقبت‎‌های لازم برای بهبودی وی انجام خواهد شد. سپس بعد از ترخیص فرآیند بهبودی در منزل آغاز می‌شود و بیمار باید مراقبت‎‌های لازم را انجام دهد. مصرف دارو‌ها، مراقبت از محل جراحی در هنگام خواب، عدم فشار بر محل جراحی و کمک به گردش خون با پیاده‌روی آرام بخشی از فرآیند بهبودی هستند. فرآیند بهبودی بیمار حدود ۲ الی ۴ هفته خواهد بود و طی این مدت بیمار باید دستورالعمل‌های لازم را به خوبی انجام دهد.

بعد از جراحی تیروئید چه فعایت‌هایی می‌توان انجام داد؟

بعد از جراحی تیروئید بیمار احساس خستگی شدید خواهد کرد اما با گذشت زمان برطرف خواهد شد. بیمار می‌تواند برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی پیاده‌روی آرام و روزانه را انجام دهد و تمرینات سبک و آرام توصیه شده برای جلوگیری از سفت شدن گردن را انجام دهد.

چه مدت پس از عمل تیروئید می‌توانم غذا بخورم؟

بعد از عمل تیروئید تا چندین ساعت خوردن و آشامیدن برای بیمار ممنوع است و با توجه به نوع جراحی و میزان برداشت از غده تیروئید و با دستور پزشک و بررسی وضعیت محل جراحی و کاهش میزان ترشحات، بیمار می‌تواند غذا خوردن و آشامیدن را آغاز کند. بیمار باید در ابتدا از غذا‌های نرم استفاده کند تا بر ناحیه جراحی فشار وارد نشود و با گذشت یک هفته از جراحی می‌تواند به صورت معمولی غذا بخورد.

بیشتر بدانید: جراحی‌های درمانی

آدرس من

یزد، بلوار طراحان سایت، خیابان وردپرس، کوچه اول، طبقه 2

تلفن من

0351234 - 09131234567

ایمیل من

example@yoursite.com

اطلاعات تماس
آدرس من

اراک، جهانپناه، ساختمان آسا، طبقه 8، واحد 801

09387801300

ایمیل من

info@drkavehei.com