خانه » جراحی های درمانی » جراحی های دستگاه گوارش » عمل روده
جراحی روده با هدف رفع مشکلات گوارش مانند، بیماریهای التهابی، انسداد روده و … انجام میشود. عمل روده (Intestinal surgery) شامل دو نوع است که در اینجا شرح داده میشود.
کولکتومی یا عمل روده بزرگ در واقع برداشتن همه یا بخشی از کولون است. کولون اندامی لوله مانند در انتهای دستگاه گوارشی است که بخش زیادی از روده بزرگ را تشکیل میدهد. جراحی کولکتومی به دلایل مختلفی و برای درمان و پیشگیری انجام میشود و انواع مختلفی دارد که در ۳ روش لاپاراسکوپی، رباتیک و باز انجام میشوند. انواع عمل روده بزرگ عبارتند از:
وظیفه روده کوچک جذب مواد مغذی در غذا و نوشیدنیها است و حدود ۶ تا ۹ متر طول دارد. عمل روده کوچک بر اثر اختلال در گوارش و یا آسیب به روده انجام میشود و جراح بخش آسیب دیده را حذف خواهد کرد، میزان برداشت از روده کوچک به نوع بیماری و میزان آسیبدیدگی بستگی دارد. با برداشتن قسمت آسیب دیده روده کوچک شما می توانید عملکرد آن را بهبود بخشیده و از مشکلاتی همچون سوئ تغذیه جلوگیری کنید. عمل روده کوچک نیز به ۳ روش لاپاراسکوپی، رباتیک و باز انجام میشود.
جراحی روده به دلایل مختلفی و با توجه به تشخیص جراح و تجویز وی انجام میشود. با توجه به مشکلات روده بزرگ یا روده کوچک جراحی روده صورت میگیرد. پزشک با معاینه بیمار و انجام آزمایشات لازم تصمیم به انجام یکی از انواع جراحی روده را میگیرد. برخی از دلایل جراحی روده عبارتند از:
عمل روده با توجه به نوع بیماری و شرایط بیمار در ۳ روش انجام میشود، انتخاب روش مناسب برای بیمار برعهده جراح وی خواهد بود. انواع روشهای عمل روده عبارتند از:
تشخیص اینکه بیمار به عمل روده نیازمند است یا خیر، برعهده پزشک متخصص است. معمولاً عمل روده به افرادی با شرایط زیر توصیه نمیشود:
بیمار باید هرگونه حساسیت دارویی را به پزشک خود اطلاع دهد
بیمار روز قبل از عمل باید رژیم مایعات بدون پارتیکل را رعایت کند
هر جراحی عوارض طبیعی به همراه دارد که در روند بهبودی برطرف خواهند شد. این عوارض در جراحی روده به روش لاپاراسکوپی بسیار کمتر از روشهای دیگر جراحی هستند. عوارض عمل لاپاراسکوپی روده شامل موارد زیر هستند:
روش لاپاراسکوپی به دلیل کمتهاجمی بودن و ایمن بودن برای درمان بسیاری از بیماریهای دستگاه گوارش مورد استفاده قرار میگیرد. بطور کلی عمل روده به روش لاپاراسکوپی برای درمان بیماریهایی زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
هر جراحی میتواند بر روی سبک زندگی بیمار بعد از بهبودی تأثیرگذار باشد، جراحی روده به دلیل بروز تغییرات در دستگاه گوارش مستلزم تغییر در سبک زندگی برای جلوگیری از بازگشت بیماری است. تغییر در طول رودهها سبب شل شدن مدفوع و بیشتر شدن دفعات اجابت مزاج میشود، این موضوع سبب تغییر در تغذیه و رعایت رژیم غذایی مناسب برای کمک به عملکرد روده خواهد شد. بعد از عمل روده بیمار باید تعداد وعدههای غذایی را افزایش داده و حجم غذای مصرفی در هر وعده را کاهش دهد تا به عملکرد روده کمک کند.
بعد از جراحی روده بیمار باید مصرف کافئین را برای جلوگیری از تحریک روده کاهش دهد و از بروز یبوست پیشگیری کند پس لازم است تا مصرف آب در طول روز را افزایش دهد و از مایعاتی که به عملکرد روده کمک میکنند استفاده کند. بعد از جراحی روده امکان بروز اسهال شدید وجود دارد برای جلوگیری از این موضوع بهتر است مصرف میوه و سبزیجاتی که ملین هستند کاهش داده شود.
با توجه به دلیل یبوست میتوان به این سوال پاسخ داد. در صورتی که انسداد روده باعث ابتلا شدن به یبوست شده باشد و با روشهای دیگر نتوان مشکل را برطرف نمود ممکن است پزشک، عمل روده را توصیه کند.
برای نوزادان و کودکان ممکن است به دلایلی همچون، انسداد روده، دیورتیکول مکل، آترزوی روده و ... توسط پزشک توصیه گردد.
با افتخار منتظر شنیدن صدایتان هستیم
از نظرات مراجعین ما مطلع شوید
دریافت نوبت بصورت اینترنتی
اراک، جهانپناه ساختمان آسا طبقه 3 واحد 302
09387801300
info@drkavehei.com
اراک، جهانپناه، ساختمان آسا، طبقه 8، واحد 801
09387801300
info@drkavehei.com